Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alertă de inundații în Ștefan Vodă, în orice moment pot ceda digurile de pe Nistru

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Pericol de inundații în raionul Ștefan Vodă. Din cauza ploilor din ultimele zile, există riscul de cedare a digurilor pe râul Nistru în zona respectivă.

CHIȘINĂU, 24 mai – Sputnik. Mai multe localități din raionul Ștefan Vodă se află sub riscul de a fi inundate. Premierul în exercițiu, Pavel Filip, a convocat o ședință de urgență în legătură cu pericolul inundațiilor a localităților din zona limitrofă a râului Nistru.

Din cauza ploilor din ultimele zile, există riscul de cedare a digurilor pe râul Nistru în zona respectivă. Totodată, se așteaptă noi ploi.

Дождь - Sputnik Moldova
Societate
Dezastru și durere: Ce a rămas în urma ploilor torențiale de sâmbătă și duminică - Video

La Palanca deja au fost începute lucrările de fortificare a digurilor de protecție. Urmează să fie evaluată situația și întreprinse măsurile de rigoare și în localitățile Crocmaz, Răscăieți Vechi, Olănești, Purcari și Talmaza.  Potrivit responsabililor, au fost create Comisii Excepționale Locale în toate satele cu risc de inundații. Cel mai problematic sector este digul dintre satele Tudora și Crocmaz, care necesită a fi întărit. 

Premierul în exercițiu a accentuat că este foarte important ca situațiile de risc să fie prevenite. Filip a dispus crearea unei celule de criză care să gestioneze eficient și coordonat situația.

”Este necesar să interveniți împreună, coordonat și să începeți cât mai rapid lucrările de fortificare a digurilor în localitățile supuse riscurilor”, a spus Pavel Filip.

Premierul a solicitat să fie mobilizate și forțele necesare din rândul efectivului armatei și carabinierilor, pentru a începe imediat lucrările de reparație și întărire a digurilor de protecție, astfel încât acestea să reziste unor eventuale ridicări a nivelului de apă. În total, vor fi mobilizate circa 300 de persoane: militari, carabinieri, pădurari, constructori și drumari și peste 10 unități de tehnică specială.

Fluxul de știri
0