Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dezastru și durere: Ce a rămas în urma ploilor torențiale de sâmbătă și duminică - Video

© Sputnik / Miroslav RotariДождь
Дождь - Sputnik Moldova
Abonare
Cele mai afectate localităţi au fost cele din nordul ţării, unde salvatorii au intervenit pentru pomparea apei din beciuri şi subsoluri, iar comisiile teritoriale excepţionale sunt antrenate pentru estimarea prejudiciilor, Potrivit IGSU.

CHIȘINĂU, 20 mai – Sputnik. Potrivit datelor prezentate în această dimineață de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), în urma ploilor torenţiale înregistrate pe 18 mai au fost prejudiciate mai multe culturi agricole din localităţile ţării, iar în unele gospodării, oamenii au avut nevoie de ajutorul salvatorilor pentru a pompa apa.

În localităţile Donici şi Camenca, din raionul Orhei, precipitaţiile au deteriorat 0,1 km de drum local şi au fost înnămolite grădinile în 60 de gospodării.

Prejudicii au fost înregistrate şi în raionul Donduşeni. În localitatea Arioneşti, de pe acoperişul a două depozite de cereale au fost smulse şi deteriorate 395 de foi de ardezie, iar barajele a patru bazine acvatice au fost avariate. În satul Donduşeni precipitaţiile au afectat circa 120 ha de porumb, iar în localitatea Parcova au fost afectate barajele de protecţie a două bazine acvatice. Ploaia a făcut prejudicii şi în localităţile Tîrnova şi Elizavetovca, unde au fost prejudiciate 10 ha  de semănături şi 20 ha de porumb.

Ploaie - Sputnik Moldova
Societate
Ploile au făcut prăpăd: Beciuri inundate, lacuri revărsate și copaci la pământ - FOTO

În raionul Sângerei precipitaţiile au distrus circa 100 ha de semănături, iar prejudiciile urmează a fi estimate.

Potrivit IGSU, cele mai afectate localităţi au fost înregistarte în nordul ţării, unde salvatorii au intervenit pentru pomparea apei din beciuri şi subsoluri, iar comisiile teritoriale excepţionale sunt antrenate pentru estimarea prejudiciilor.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă îndemnă gestionarii bazinelor acvatice să monitorizeze strict starea digurilor de protecţie pentru prevenirea inundaţiilor.

Fluxul de știri
0