Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Locuințe mai ieftine în Moldova pentru familiile cu venituri mici - detalii

© Sputnik / Miroslav RotariЖилой квартал
Жилой квартал - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Familiile cu mulți copii, persoanele cu nevoi speciale, dar și unii angajați din sectorul bugetar au șansa să-și procure o locuință la un preț mai ieftin.

CHIȘINĂU, 23 mai – Sputnik. În ultimii cinci ani, 1700 de persoane și familii cu venituri mici au primit locuințe sociale, în cadrul unui proiect inițiat de Guvern cu suportul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE). Alți 700 își vor primi cheile de la locuințe până la finele acestui an, anunță Guvernul într-un comunicat de presă.

Beneficiari sunt familiile cu mulți copii, persoanele cu nevoi speciale, dar și angajați din sectorul bugetar, care nu dispuneau de surse suficiente pentru a-și procura o locuință.

„Este important pentru noi ca Guvern să putem oferi celor care au nevoie un acoperiș deasupra capului, condiții de trai decente și speranța într-un viitor mai bun pentru ei și familiile lor”, a declarat premierul în exercițiu Pavel Filip.

Ivan Mateescu - Sputnik Moldova
Ce trebuie să știți dacă ați procurat apartament într-un bloc aflat în construcție

În perioada 2014-2018, au fost construite și date în folosință 484 de apartamente sociale în raioanele: Călărași,  Briceni, Sângerei, Hâncești, Soroca, Nisporeni, Leova, Fălești și Ialoveni. Până la finele acestui an, vor fi finalizate încă 193 de locuințe sociale în  raioanele Glodeni, Rezina, Cantemir, Cimișlia și Cahul.

Apartamentele sociale au fost construite în cadrul fazei a II a proiectului de construcție a locuințelor pentru păturile socialmente vulnerabile din Republica Moldova, susținut  financiar de BDCE, care oferă țării noastre un împrumut total de circa  13, 4 milioane de euro.

Proiectul are ca scop finalizarea blocurilor abandonate, renovarea căminelor instituțiilor de învățământ aflate în stare precară, dar și reconstrucția altor încăperi publice nefolosite, care pot fi transformate în locuințe. Astfel, circa 2400 de persoane cu venituri mici ar putea fi asigurate cu aproximativ 680 de locuințe sociale.

Fluxul de știri
0