Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Ce trebuie să știți dacă ați procurat apartament într-un bloc aflat în construcție

© Sputnik / Miroslav RotariIvan Mateescu
Ivan Mateescu - Sputnik Moldova
Abonare
Cum trebuie să procedați în cazul în care ați procurat un apartament într-o clădire care se află în construcție, iar peste o perioadă aflați că proiectul arhitectural al blocului a fost schimbat fără ca să fiți înștiințat.
Ce trebuie să știți dacă ați procurat apartament într-un bloc locativ aflat în construcție

Potrivit șefului Direcției Control Produse Industriale și Servicii din cadrul Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, Ivan Mateescu, în cazul în care o persoană a procurat un apartament într-o clădire care se află în construcție, iar peste o perioadă se constată că proiectul arhitectural al blocului a fost schimbat fără înștiințarea acesteia, atunci persoana respectivă trebuie să se adreseze la Agenția pentru Supraveghere Tehnică.

"Agenția pentru Supraveghere Tehnică este autoritatea responsabilă în domeniul construcțiilor. Cât privește Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, aceasta intervine atunci când în contractul încheiat între agentul economic și consumător sunt stipulate niște clauze abuzive", a declarat Mateescu.

Totodată, Ivan Mateescu a subliniat că toți consumatorii sunt în drept să cunoască inițial proiectul casei și să solicite toate informațiile cu privire la proiectul și designul blocului.

"Dacă agenții economici nu fac acest lucru atunci aceștia pot fi sancționați", a precizat Mateescu.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0