Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

India: Partidul lui Narendra Modi a obținut o victorie zdrobitoare în alegeri

CC0 / Pixabay / Simon / India
India - Sputnik Moldova
Abonare
Naționaliștii din India, conduși de prim-ministrul Narendra Modi, au obținut o victorie zdrobitoare în alegerile parlamentare. Vladimir Putin le-a adresat felicitări.

CHIȘINĂU, 23 mai – Sputnik. Alianța Națională Democrată (AND), liderul căreia este partidul Bharatiya Janata, a reușit să acumuleze mai mult de 272 de mandate în Parlamentul Indiei, necesare pentru victoria în alegerile legislative, a anunțat joi Comisia Electorală Centrală a țării.

Status-6 insansız nükleer denizaltı (proje aşamasında) - Sputnik Moldova
Conflict între India și Pakistan: Deja și în largurile mării - video

În prezent, AND deține 310 locuri în camera inferioară a Parlamentului indian (Lok Sabha). Principalul contracandidat al Alianței este partidul “Congresul Național Indian”, condus de Rahul Gandi – reprezentantul celui mai influent clan politic din India, Nehru–Gandhi.

Potrivit datelor preliminare, Congresul, care în alegerile din 2014 a reușit să obțină împreună cu aliații lui doar 69 de locuri, a reușit să-și îmbunătățească pozițiile, dublându-și numărul de mandate.

Alegerile pentru Lok Sabha au avut loc între 11 aprilie și 19 mai în toate cele 29 de state și șapte teritorii unionale ale republicii. Rezultatele alegerile urmează să fie anunțate în seara de astăzi. Marea bătălie se duce între două forte politice: cea naționalistă - Bharatiya Janata, aflată la guvernare, și formațiunea de opoziție Congresul Național Indian.

Experții indieni, solicitați de RIA Novosti, au prognozat victoria în alegeri a coaliției de guvernare, considerând că prim-ministrul republicii, Narendra Modi, va obține o poziție mult mai puternică decât în mandatul precedent.

Pakistan - Sputnik Moldova
Pakistanul speră să evite războiul cu India: Conflictul ar duce la autodistrugere mutuală

Putin l-a felicitate pe Modi cu ocazia victoriei în alegeri

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, l-a felicitat pe premierul Indiei, Narendra Modi, cu prilejul victoriei obținute în alegerile parlamentare. În cadrul unei discuții telefonice, liderii și-au confirmat dorința de a coopera și de a continua contactele, a anunțat serviciul de presă al Kremlinului.

“Președintele Rusiei, Vladimir Putin, l-a felicitat călduros pe premierul Indiei, Narendra Modi, în legătură cu victoria convingătoare a partidului său, Bharatiya Janata, în alegerile parlamentare generale din India”, anunță Kremlinul într-un comunicat.

Fluxul de știri
0