Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pakistanul speră să evite războiul cu India: Conflictul ar duce la autodistrugere mutuală

© Photo : YouTube/Sohail AhmadPakistan
Pakistan - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Anterior, Forțele Aeriene Indiene (IAF) au susținut că a pierdut un avion de luptă MiG-21, dar un avion F-16 al Pakistanului a fost, de asemenea, doborât, întrucât cele două părți s-au angajat într-o bătălie aeriană, la doar o zi după ce IAF a efectuat o lovitură aeriană asupra unei tabere de terorişti Jaish-e-Mohammad, situată în partea controlată de Pakistan a regiunii Kashmir.

CHIȘINĂU, 1 mart - Sputnik. Ministrul pakistanez de Externe, Shah Mehmood Qureshi, și-a exprimat speranța că nu va avea loc un conflict militar între Islamabad și New Delhi.

Avion de luptă - Imagine simbol - Sputnik Moldova
Criza Indo-Pakistaneză: India a doborât un avion militar „MiG-21” al Pakistanului

"Sper că acest lucru nu se va întâmpla. Ar fi o autodistrugere reciprocă. Pakistanul nu încearcă niciodată să escaladeze situația și nu încearcă niciodată să adopte o poziție ostilă", a declarat Qureshi pentru CNN.

El a reamintit că, la scurt timp după ce a devenit prim-ministru al Pakistanului, Imran Khan a subliniat că, dacă India "face un pas către pace, noi vom face doi astfel de pași".

Qureshi a avertizat, de asemenea, că Pakistanul nu va permite nimănui să utilizeze teritoriul țării pentru a lansa un atac terorist asupra oricărei părți, inclusiv a Indiei.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0