Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Doi morți pe șosele în Moldova: unul seara - la Cantemir și altul dimineața – în Hâncești

© Photo : Facebook / Poliția Republicii MoldovaAccident pe traseul Cantemir-Comrat
Accident pe traseul Cantemir-Comrat - Sputnik Moldova
Abonare
Două accidente rutiere, soldate cu două persoane decedate, au avut loc aseară, în raionul Cantemir și azi dimineață, în raionul Hâncești.

CHIȘINĂU, 23 mai – Sputnik. În primul caz, un tânăr de 22 de ani, fără permis de conducere și în stare de ebrietate, conducând o motocicletă de model Honda, pe șoseaua Cantemir-Comrat, la intrare în curbă, în satul Vișiniovca, a derapat având viteză excesivă. Motocicleta s-a izbit în parapetul unui pod. În urma impactului, tânărul a decedat în drum spre spital.

În cel de-al doilea caz, șoferul, un tânăr de 18 ani, locuitor al raionului Hâncești, fiind la volanul unui automobil de model „Skoda Fabia”, a pierdut controlul mașinii și a intrat frontal într-un copac de pe marginea carosabilului. În urma impactului acesta a decedat pe loc.

În acest sens, Poliția le solicită repetat conducătorilor auto să conducă prudent și să reducă viteza atunci când se află la volan.

De la începutul anului curent, au fost înregistrate 820 de accidente rutiere, soldate cu 72 de persoane decedate și alte 976 traumatizate.

Andrei Iavorschi - Sputnik Moldova
Pentru șoferii prinși băuți la volan: Ar putea fi și mai rău decât lucru la morgă – Video

Vom menționa că cele mai multe accidente care au loc pe drumurile din Moldova sunt cauzate de șofatul în stare de ebrietate.

Recent șeful Serviciului Juridic al Inspectoratului Național de Patrulare, Veaceslav Sârbu, a prezentat pentru Sputnik Moldova statisticile pentru primele trei luni ale anului 2019 privind conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate.

Astfel, de la intrarea în vigoare a legislației antialcool, au fost depistați aproximativ 900 de șoferi care au condus vehiculul în stare de ebrietate. Cifrele sunt îngrijorătoare, dar mai mici cu 20 la sută comparativ cu anul precedent.

"Din toate cazurile depistate, doar în 16 dintre acestea au fost inițiate cauze penale și doar 155 de șoferi au fost sancționați conform prevederilor Codului Contravențional. Asta înseamnă că din 100 de procente din șoferii care conduc în stare de ebrietate, raportul este de 80 la sută a celor care sunt pedepsiți penal și doar 18% răspund contravențional pentru faptele săvârșite", a subliniat Veaceslav Sârbu.

Fluxul de știri
0