Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Unii vameși riscă să fie concediați: Iată ce anunță Serviciul Vamal

Abonare
Serviciul Vamal va testa riguros cunoștințele angajaților. Vor fi evaluați până și funcționarii din Aparatul Central. Unii riscă să fie excluși din sistem. Angajații cu rezultate bune vor fi promovați în grad sau funcție și vor primi salarii mai mari.

CHIȘINĂU, 22 mai, Sputnik, E.L. Serviciul Vamal informează că a inițiat o amplă verificare a cunoștințelor tuturor angajaților din sistem. Evaluarea este efectuată prin intermediul unor teste-grilă pe calculator, cu generarea automată a rezultatelor testării.

В новом терминале аэропорта Пулково в Петербурге - Sputnik Moldova
Societate
Vama simplifică mecanismul de control al trimiterilor poștale internaționale

Rezultatele obținute de angajați le vor influența atât mărimea salariului, cât și oportunitățile de promovare în funcție sau în grad. În același timp, candidații care nu vor susține testul riscă să fie excluși din sistem, potrivit unui comunicat de presă al Serviciului Vamal.

Amplul proces de evaluare va avea trei etape. La prima etapă, vor fi evaluați angajații posturilor vamale. La cea de-a doua etapă, vor fi testați funcționarii subdiviziunilor de specialitate din subordinea celor trei birouri vamale. În cadrul celei de-a treia etape, va fi evaluat nivelul de pregătire profesională a  funcționarilor din cadrul Aparatului Central al instituției.

Prima sesiune de evaluare a avut loc marți, 21 mai, la sediul biroului vamal Nord, evenimentul fiind deschis de directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie.

”Această evaluare face parte din setul de măsuri pe care le-am identificat pentru verificarea eficienței fiecărui funcționar vamal și, implicit, sporirea motivației. După cum am menționat și anterior, salariul fiecărui angajat va fi calculat în funcție de rezultatele înregistrate”, a subliniat Vitalie Vrabie.

Conceptul noului post vamal ”Sculeni” - Sputnik Moldova
Societate
Vama de la Sculeni va fi de nerecunoscut: Cum va arăta după renovare – Foto

Din luna iunie, în cadrul Serviciului Vamal, sporul pentru performanță și „cel cu caracter specific” vor fi calculate și în baza avizelor subdiviziunilor responsabile de monitorizarea executării sarcinilor trasate.

Testul pentru angajații Serviciului Vamal este format din 355 de întrebări cu patru variante de răspuns. Fiecărui angajat îi vor reveni, în mod aleatoriu, câte 50 de întrebări. Sălile în care se va desfășura evaluarea vor fi sigilate și supravegheate video. Totodată, procesul va fi monitorizat neîntrerupt de către specialiști IT și ofițeri din securitatea internă a instituției. Toate înregistrările video vor fi stocate și verificate, în eventualitatea contestării rezultatelor de către angajați.

Fluxul de știri
0