Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Peskov: Dacă SUA vor propune un dialog al celor doi lideri la G20, Putin va accepta

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Totuși, potrivit sursei, din partea Washingtonului nu sunt întreprinse niciun fel de acțiuni concrete privind organizarea întrevederii.

CHIȘINĂU, 22 mai – Sputnik. Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, va accepta cu plăcere o întrevedere cu omologul său american, Donald Trump, în cadrul summitului G20 din Japonia, însă nu sunt întreprinse niciun fel de acțiuni din partea Washingtonului de inițiere a acesteia, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al liderului rus.

”Nu avem deocamdată informații dacă vor exista în general discuții între Putin și Trump la summitul G20 care va avea loc în Japonia, deoarece intenția a mai fost exprimată o dată în public, însă deocamdată nu au fost întreprinse niciun fel de acțiuni concretă pentru inițierea acestei întrevederi”, a declarat Peskov.

Nord Stream 2 - Sputnik Moldova
Nord Stream 2 - Statele Unite ale Americii vor să introducă sancțiuni

Acesta a fost răspunsul la întrebarea jurnaliștilor dacă „Nord Stream-2” va fi pus în discuție în cadrul întrevederii dintre Putin și Trump, în cazul în care aceasta va avea loc.

Peskov nu a exclus că problemele ce țin de securitatea energetică a Europei ar putea fi abordate la întâlnirea dintre cei doi lideri, dacă aceasta va avea loc până la urmă.

„Evident, dacă acest lucru se va întâmpla, dacă această întrevedere va fi inițiată, președintele nostru a spus deja că va fi bucuros să aibă o astfel de întâlnire. Și, evident, fără îndoială, să spunem așa, problemele ce țin de securitatea energetică a Europei este posibil să fie abordate”, a subliniat Peskov.

Fluxul de știri
0