Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Nord Stream 2 - Statele Unite ale Americii vor să introducă sancțiuni

© Sputnik / Nord Stream 2 / Aксель ШмидтNord Stream 2
Nord Stream 2 - Sputnik Moldova
Abonare
SUA intenționează să introducă sancțiuni împotriva companiilor care participă la realizarea proiectului Nord Stream – 2, inclusiv cele europene, potrivit unei declarații a ministrului american al Energeticii, Rick Perry.

CHIȘINĂU, 21 mai – Sputnik. Ministrul Energeticii a SUA, Rick Perry, a declarat că Washingtonul planifică să adopte sancțiuni împotriva Nord Stream – 2, anunță agenția Boolmberg.

Camera reprezentanților și senatul vor pregăti un proiect de lege privind restricțiile pentru companiile care participă la proiectul Nord Stream 2, a declarat Perry la Kiev, fiind citat de agenție.

Nord Stream 2 - Sputnik Moldova
Rusia
Vladimir Putin: Statele Unite ale Americii luptă împotriva „Nord Stream 2”

Ministrul Energeticii a condus delegația americană care a participat la ceremonia de inaugurare a președintelui Ucrainei, Vladimir Zelenskyi. După preluarea funcției, noul șef al statului ucrainean a avut o întrevedere cu reprezentanții SUA, în cadrul căreia a cerut înăsprirea sancțiunilor împotriva Rusiei.

Proiectul "Nord Stream 2" presupune construcția a două linii de gazoduct cu o capacitate de 55 miliarde de metri cubi de gaz care vor conecta țărmul Rusiei cu Germania prin Marea Baltică. Noua conductă va fi construită în apropiere conductei Nord Stream.

De realizarea proiectului se ocupă compania Nord Stream 2 AG. Jumătate din mijloace vor fi investite de Gazprom, restul vor fi oferite de partenerii europeni, Shall, OMV, Engie, Uniper și Wintershall.

SUA se pronunță împotriva proiectului și promovează în Europa propriul gaz lichefiat. Împotriva Nord Stream – 2 se pronunță, de asemenea, Ucraina, care are temeri că va pierde veniturile de pe urma tranzitului gazului rusesc, dar și Polonia, Letonia și Lituania.

În favoarea proiectului se pronunță Germania și Austria, interesate de livrarea sigură a gazului, precum și Norvegia, guvernul căreia deține 30 la sută din acțiunile companiei Kvaerner, unul din executorii lucrărilor de construcții.

Fluxul de știri
0