Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Nord Stream 2: Întâlnire la vârf între șefii Gazprom și OMV

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaNord Stream 2
Nord Stream 2 - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Directorii Gazprom și OMV au discutat la Moscova despre cooperarea bilaterală și procesul de realizare a proiectului Nord Stream – 2.

CHIȘINĂU, 22 mai – Sputnik. În cadrul unei întrevederi la Moscova, șeful Gazprom, Alexei Miller, și cel al companiei austriece OMV, Rainer Seele, au discutat despre procesul de implementare a proiectului ”Nord Stream – 2”, anunță compania rusă printr-un comunicat.

Nord Stream 2 - Sputnik Moldova
Nord Stream 2 - Statele Unite ale Americii vor să introducă sancțiuni

În cadrul întrevederii s-a discutat despre actualele direcții ale cooperării. În special, cele două părți au abordat problema livrării gazului rusesc în Austria. S-a menționat că în 2019 exportul gazului în această țară continuă să crească, înregistrându-se o dinamică activă. Astfel, dacă în ianuarie – aprilie, potrivit unor date preliminare, livările au crescut cu 20,5 la sută, comparativ cu perioada similară a anului 2018, atunci în perioada 1 – 20 mai, cu 44 la sută, a specificat Gazprom.

“Un subiect abordat aparte a fost mersul lucrărilor de realizare a proiectului Nord Stream – 2. În prezent, în Marea Baltică au fost instalate 1290 kilometri ai gazoductului, ceea ce reprezintă 52,6 la sută din lungimea totală”, se spune în comunicat.

OMV AG este principalul partener al Gazprom în Austria. Companiile cooperează, în special, în domeniul extracției, transportării și livrării a gazului.

În iunie 2018, cele două părți au semnat un acord de prelungire a actualului contract între Gazprom Export și OMV Gas Marketing & Trading GmbH de livrare a gazului rusesc în Austria până în 2040. În octombrie 2018, Gazprom și OMV au semnat un memorandum de cooperare strategică.

Fluxul de știri
0