Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Fenomene meteo extreme în toată lumea. Va fi afectată oare și țara noastră

CC0 / Pixabay / skeeze / Tornadă
Tornadă - Sputnik Moldova
Abonare
Furtuni, ploi torențiale, tornade – de asta au avut parte în ultimele zile mai multe țări din Europa, dar și de pe continentul american.

CHIȘINĂU, 22 mai – Sputnik. Fenomenele meteo extreme fac ravagii în lume. Ploile torențiale care au căzut în ultimele zile în centrul și sudul Germaniei au provocat revărsarea râurilor. Cea mai gravă este situația la poalele Alpilor unde au căzut 180 de litri de precipitații pe metru pătrat în două zile, informează digi24.ro.

Intemperia a lăsat în urmă străzi transformate în lacuri, drumuri şi căi ferate închise, subsoluri inundate.

Люди в городе - Sputnik Moldova
Ce se întâmplă cu vremea în următoarele zile: Avertizarea meteorologilor

În Polonia au fost observate mai multe tornade într-o singură zi. Imagini cu fenomenele filmate în câmp au fost postate pe rețelele sociale.

Și SUA se confruntă cu fenomene meteo extreme – în regiunea centrală au fost înregistrate 30 de tornade în doar 24 de ore. Iar în ultimele cinci zile însă au avut loc cel puțin 130 de astfel de fenomene, potrivit Administrației americane a oceanelor şi atmosferei. Totodată, 11 persoane au fost rănite după ce o furtună a lovit un circuit de curse. Ploile torențiale au continuat în zone care deja se confruntau cu inundații.

În țara noastră mâine se vor înregistra precipitații doar în nordul țării. Vineri și sâmbătă însă vor reveni ploile în toată țara. Pe alocuri acestea vor fi însoțite de descărcări electrice și importante cantitativ.

Totodată, specialiștii au anunțat alertă hidrologică pe râurile Nistru și Prut, atenționând asupra creșterii în continuare a nivelului acestora și posibilitatea ieșirii apei în luncă.

Fluxul de știri
0