Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Tornado-S: Lansatoarele de rachete de ultimă generație din dotarea armatei ruse

© Sputnik / Виталий Аньков / Accesați arhiva multimediaВоеннослужащие заряжают реактивную артиллерийскую установку "Торнадо"
Военнослужащие заряжают реактивную артиллерийскую установку Торнадо - Sputnik Moldova
Abonare
În 2019, armata rusă a primit primul lot de lansatoare de rachete Tornado-S, care au fost testate până în prezent, a anunțat Techmash, producătorul rusesc de muniții.

BUCUREŞTI, 20 mai – Sputnik, Doina Crainic. Primul lot al noilor lansatoare de rachete Tornado-S (LRM) a fost pus în serviciu în Armata rusă în acest an, a declarat pentru Sputnik, directorul adjunct al grupului rusesc Tehmaș.

Oficialul a spus că, până în prezent, acest sistem de arme de nouă generație a fost testat.

Запуск новейшей ракеты Авангард - Sputnik Moldova
Dezvăluiri despre super-arma rusească Avangard: Niciun sistem de apărare n-o poate detecta

Până în 2020, sistemele Tornado-S și Tornado-G vor forma baza brigăzilor de artilerie ale Armatei Ruse. Acestea sunt menite să înlocuiască sistemele Smerci și Grad, care, la rândul lor, urmașele celebrului BM-13, poreclit Katyusha, primul LRM sovietic, care și-a dovedit eficacitatea în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Tornado-S și Tornado-G sunt puțin diferite faţă de predecesorii lor, fiind mult mai eficiente în ceea ce privește performanța operațională. Ambele LRM-uri dispun de un nou echipament de control și de comunicare la bord, un sistem automat de control al incendiilor și sisteme de navigație GLONASS. Vehiculele sunt dotate cu rachete noi.

Fluxul de știri
0