Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Dezvăluiri despre super-arma rusească Avangard: Niciun sistem de apărare n-o poate detecta

© Photo : Министерство обороны РФ / Accesați arhiva multimediaЗапуск новейшей ракеты "Авангард"
Запуск новейшей ракеты Авангард - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Nivelul actual de dezvoltare al științei nu permite crearea unui sistem capabil să localizeze racheta hipersonică rusească Avangard, cu atât mai puțin să o intercepteze, dezvăluie un specialist rus.

BUCUREŞTI, 14 feb – Sputnik, Doina Crainic. Niciun sistem de apărare antiaeriană nu va fi capabil să intercepteze noul sistem de rachete hipersonice ruseşti Avangard pentru cel puțin 50 de ani, având în vedere capacităţile tehnologice existente, a declarat expertul militar rus Igor Korotșcenko pentru postul TV Zvezda.

”Blocul nuclear hipersonic zboară pe o traiectorie imprevizibilă, schimbând în mod constant altitudinea (…). De aceea un sistem antiaerian convențional nu va fi capabil să calculeze punctul către care vor trebui îndreptate rachetele interceptoare. Având în vedere stadiul actual al dezvoltării științei și tehnologiei, nu există capacitatea fizică de a crea mijloacele de detectare și în special de interceptare”, a explicat expertul militar, citat de Sputnik France.

În martie 2018, Vladimir Putin a declarat că Rusia a creat sistemul hipersonic Avangard, capabil să efectueze zboruri intercontinentale în straturile dense ale atmosferei, cu o viteză de peste 20 Mach.

Rachetele sunt capabile să transporte încărcături convenționale sau nucleare. Potrivit lui Putin, focosul Avangard se îndreaptă către ținta sa „ca o minge de foc”, a cărei temperatură a suprafeței ajunge de la 1600 la 2000 grade C.

Fluxul de știri
0