Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Marșul homosexualilor din centrul Capitalei: Poliția vine cu o somație

© Sputnik / Мирослав РотарьМарш ЛГБТ - сообщества в Кишиневе
Марш ЛГБТ - сообщества в Кишиневе  - Sputnik Moldova
Abonare
Poliția le cere cetățenilor „să se abţină de la acţiuni care pot împiedica desfăşurarea pașnică” a marșului comunității LGBT din 19 mai. Cu o zi înainte, sâmbătă, în Chișinău, va avea loc Marșul Familiei, organizat de Biserica Ortodoxă din Moldova.

CHIȘINĂU, 17 mai – Sputnik. Polițiștii și carabinierii vor asigura ordinea și securitatea publică, precum și circulația rutieră pe durata desfășurării marșului comunității LGBT din 19 mai, la Chișinău. Șoferii sunt îndemnaţi să fie mai receptivi şi să se conformeze cerinţelor agenţilor de patrulare.

Marș pentru familie, imagine de arhivă - Sputnik Moldova
La Chișinău s-a desfășurat Marșul tăcerii pentru susținerea familiei tradiționale

Șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției (IGP), Gheorghe Cavcaliuc, alături de alți conducători ai instituției, au avut la 16 mai „o întrevedere de lucru” cu organizatorii marșului „Sunt ok”, notează Sputnik Moldova, cu referire la un comunicat de presă al Poliției.

„Inspectoratul General al Poliției va depune toate eforturile pentru buna desfășurare a evenimentului, ori, dreptul la libera exprimare a tuturor cetățenilor, trebuie și este respectat, indiferent de interese, afiliere și convingeri, iar evenimentul din 19 mai nu este o excepție, polițiștii fiind la datorie și asigurând ordinea și securitatea publică”, se arată în comunicatul citat.

Poliția face un ”apel către organizatorii și participanții la marș, dar și cetățeni”, atenționându-i:

  • „să respecte legislaţia, ordinea publică şi cererile legitime ale polițiștilor;
  • să se abţină de la acţiuni care pot împiedica desfăşurarea pașnică a evenimentului şi de la incitarea la astfel de acţiuni care pot pune în pericol atât viața și sănătatea participanților la marș, cât și a polițiștilor care se află la datorie;
  • în timpul marșului să nu deţină arme, obiecte explozive, substanţe interzise sau alte obiecte ce pot pune în pericol viaţa sau sănătatea oamenilor”.

În comunicatul oficial se mai spune că, „de asemenea, Poliția îndeamnă participanții, precum și cetățenii, în caz de urgență, să apeleze numărul unic 112  sau să se adreseze celui mai apropiat post de poliție, oridecâteori sesizează situații tensionate, persoane sau obiecte dubioase, ce pot afecta siguranța publică”.

Poliția nu a emis un comunicat despre Marșul Familiei tradiționale

Festivalul Familiei în centrul Chișinăului - Sputnik Moldova
Câți moldoveni au participat la Festivalul Familiei și câți la marșul LGBT?

Marșul comunității LGBT va avea loc a doua zi după Marșul Familiei, pentru susținerea familiei tradiționale, anunțat de Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove (Biserica Ortodoxă) pentru sâmbătă, 18 mai. Marșul va începe în dimineața zilei, de la Mănăstirea Ciuflea.

„Vom purcede într-o procesiune pașnică a rugăciunii, a dragostei creștinești și a nădejdii întru Domnul, ca să demonstrăm astfel că putem și vrem să ne apărăm cele mai sfinte valori ale noastre, pe care avem datoria să le păstrăm și să le transmitem nealterate generațiilor în devenire”, anunță, într-un comunicat, Mitropolia Moldovei.

Poliția nu a emis un comunicat de presă referitor la buna desfășurare a acestui eveniment.

Fluxul de știri
0