Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mașini de epocă, expuse în fața Parlamentului de la Chișinău

© Sputnik / Miroslav RotariМузей парламента
Музей парламента - Sputnik Moldova
Abonare
Parlamentul Republicii Moldova participă la Noaptea Europeană a Muzeelor cu un program special. Muzeul Parlamentului își va deschide ușile pentru publicul larg sâmbătă, 18 mai, la orele 12:00, 14:00 și 16:00.

CHIȘINĂU, 17 mai – Sputnik. Pentru al treilea an consecutiv, Parlamentul Republicii Moldova participă la Noaptea Europeană a Muzeelor cu un program special.

Muzeul Parlamentului își va deschide ușile pentru publicul larg sâmbătă, 18 mai, la orele 12:00, 14:00 și 16:00. Accesul în clădire se va face în baza buletinului de identitate, fără a fi necesară o programare prealabilă.

În scuarul Parlamentului va fi prezentată publicului colecția de mașini de epocă a Parlamentului. Automobilele de marcă ZIL 41047 și CIAIKA GAZ 14 au fost, în trecut, folosite pentru transportarea oficialilor de rang înalt, fiind utilizate de foștii președinți Mircea Snegur și Petru Lucinschi.

Mașină de scris veche expusă la un muzeu - Sputnik Moldova
Noaptea Muzeelor în Moldova, ediția 2019: Activități dedicate evenimentului

Totodată, va fi amenajată expoziția fotografilor acreditați la Parlament. Imaginile surprind momente inedite din viața politică a țării, de la diverse evenimente și acțiuni desfășurate la Parlament.

Pentru vizitatori sunt pregătite și proiecții de filme, care reflectă istoria Parlamentului, procesul legislativ și deschiderea parlamentară.

Muzeul Parlamentului Republicii Moldova a fost inaugurat la 23 mai 2017. Printre exponate se regăsesc documente istorice, fotografii, cărți, o serie de obiecte donate de Casa Regală a României, precum şi cadouri protocolare, primite de deputaţi de-a lungul anilor.

Noaptea Europeană a Muzeelor este un eveniment anual, patronat de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor.

Fluxul de știri
0