Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Lavrov: Rusia nu tinde să iasă din Consiliul Europei

© Sputnik / Виталий Белоусов / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că Federația Rusă nu renunță la niciuna dintre obligațiunile sale adoptate în cadrul Consiliului Europei, inclusiv cele financiare.

CHIȘINĂU, 17 mai – Sputnik. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că Rusia nu tinde să iasă din Consiliul Europei și nu renunță la niciuna dintre obligațiunile sale, inclusiv cele financiare.

Noi nu intenționăm să părăsim Consiliul Europei, după cum se vehiculează, nu renunțăm la niciuna dintre obligațiunile noastre, inclusiv cele financiare”, a spus Lavrov în discursul său la sesiunea ministerială a Comitetului Miniștrilor Consiliului Europei de la Helsinki, publicat pe site-ul MAE al FR.

„Apreciem acea contribuție pozitivă pe care a avut-o și continuă să o aibă CE în dezvoltarea dreptului național rus, în reformarea sistemului judiciar, a organelor care asigură executarea pedepsei, în soluționarea multor altor probleme umanitare”, a spus Lavrov.

„Suntem interesați să continuăm activitatea noastră în CE în baza normelor dreptului internațional, a scopurilor și principiilor Statutului ONU care trebuie interpretate și aplicate în interconexiunea lor indisolubilă”, a adăugat ministrul de Externe al Federației Ruse.

Serghei Lavrov - Sputnik Moldova
Rusia
Declarație: Serghei Lavrov: „Suntem politicoși, dar asta nu înseamnă că vom face cedări”

În opinia diplomatului, decizia privind drepturile și obligațiile în cadrul Consiliului Europei deschide calea spre soluționarea crizei din această organizație. Acum urmează să-și spună cuvântul Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE).

„Cea mai actuală problemă este revenirea la cultura consensului în Consiliul Europei. Regretăm că, în virtutea poziției neconstructive a unui șir de delegații, nu s-a reușit aducerea principalelor documente ale sesiunii actuale la nivelul unei susțineri consensuale”, a mai menționat Lavrov în discurs.

„Totuși, este evident că decizia privind drepturile și obligațiile, împotriva cărora s-au pronunțat doar câteva țări-membre, deschide calea spre soluționarea actualei crize din organizația noastră în baza Statutului acesteia pe care, subliniez în mod special, sunt obligate să-l respecte nu doar țările-membre, ci și înseși organele statutare”, a spus Lavrov.

Anterior, Comitetul Miniștrilor Consiliului Europei a lansat o declarație în care se spune că toate țările care fac parte din Consiliul Europei trebuie să aibă drepturi egale de participare în Comitet și APCE.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0