Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Unde se duc banii din bugetul asigurărilor sociale de stat

© Sputnik / Yana ZaharovaМолдавские леи
Молдавские леи - Sputnik Moldova
Abonare
În primele patru luni ale anului curent, în bugetul asigurărilor sociale de stat au fost acumulate venituri în sumă de peste 7,84 de milioane de lei.

CHIȘINĂU, 17 mai – Sputnik. Conform Raportului operativ privind executarea bugetului asigurărilor sociale de stat, în patru luni ale anului curent, în bugetul asigurărilor sociale de stat au fost acumulate venituri în sumă de peste 7,84 de milioane de lei. Potrivit Casei Naționale de Asigurări Sociale, aceasta reprezintă o executare a prevederilor anuale la nivel de 36,1 la sută.

pensionari пенсионеры - Sputnik Moldova
Vrei să știi ce pensie vei avea? Iată ce trebuie să faci

Contribuţii de asigurări sociale de stat obligatorii s-au acumulat în sumă de 4,2 milioane de lei. Transferurile de la bugetul de stat s-au finanțat în sumă de 3,55 de milioane de lei. Din această sumă,  2,37 de milioane de lei au fost destinate plăţii  prestaţiilor de asistenţă  socială şi altor plăţi, care conform legislaţiei sunt finanţate din bugetul de stat.

Alte 1,18 milioane de lei au fost destinate pentru acoperirea deficitului de venituri proprii.

Cheltuielile totale ale bugetului asigurărilor sociale de stat în perioada raportată au fost executate în sumă de 7,47 de milioane de lei.

În perioada raportată, veniturile totale au depăşit cheltuielile totale executate ale bugetului asigurărilor sociale de stat cu 367,4 milioane de lei.

Soldul mijloacelor băneşti la conturile CNAS la situaţia 1 mai 2019 a constituit 386,9 milioane de lei.

Fluxul de știri
0