Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Franța și Moldova, interesate de consolidarea relațiilor comercial-economice

© Sputnik / Мирослав РотарьФлаг Республики Молдова drapel
Флаг Республики Молдова drapel - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Franța este interesată în extinderea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 17 mai – Sputnik. Ministrul în exercițiu al Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a avut o întrevedere cu reprezentantul Ambasadei Republicii Franceze în Ucraina, Florent Dauba, șef adjunct al Serviciului economic pentru Republica Moldova, Ucraina și Belarus. Subiectul discuției a vizat viitoarele proiecte bilaterale de cooperare în domeniul energetic, infrastructură, transport, economie și tehnologiilor informaționale.

Potrivit unui comunicat al MEI, în cadrul discuției au fost identificate câteva mecanisme de atragere a investițiilor franceze în aceste sectoare.

Diana Vascan - Sputnik Moldova
Moldovenii din Franța: Ce trebuie să cunoașteți dacă doriți să vă procurați o locuință

Gaburici a vorbit despre un șir de măsuri întreprinse pentru reducerea birocrației și facilitarea dezvoltării mediului de afaceri.

„Pe parcursul anului trecut am reușit să simplificăm procesul de desfășurare a activității de întreprinzător, mai exact s-au eliminat peste 60 la sută din actele permisive, numărul lor a scăzut de la 416 la 151, de asemenea a fost redus numărul instituțiilor cu funcții de control de la aproape 70 la 13. Toate aceste acțiuni le-am realizat pentru a ajuta și susține businessul de acasă, dar și pentru a atrage noi investitori în Republica Moldova”, a declarat ministrul.

Florent Dauba s-a arătat interesat de oportunitățile oferite de Zonele Economice Libere, Parkul IT și Parcurile Industriale pentru companiile străine pentru dezvoltarea și lansarea unei afaceri în Republica Moldova.

În Republica Moldova activează 242 de întreprinderi cu capital francez, investițiile în capitalul social însumând 151,898 de milioane de lei. După numărul întreprinderilor cu capital francez în Republica Moldova, Franța se situează pe locul 10 printre principalii investitori, iar după valoarea capitalului investit aceasta se clasează pe locul 16.

Fluxul de știri
0