Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Afaceri profitabile: Cele mai puternice companii de leasing din Republica Moldova

© Sputnik / Мирослав Ротарьприпаркованные машины на дороге masini parcate pe drum
припаркованные машины на дороге masini parcate pe drum - Sputnik Moldova
Abonare
Unele și aceleași companii moldovenești de leasing s-au menținut în ”Top-5” în ultimii doi ani. Împreună, acestea au acoperit 83% din valoarea totală a mijloacelor fixe acordate în leasing. Afacerile cu unități de transport au constituit 96% din total.

CHIȘINĂU, 17 mai – Sputnik. Valoarea mijloacelor fixe acordate în leasing în anul 2018 a fost de un miliard și 583 de milioane de lei, cu aproape 157 de milioane de lei (cu 11,0%) mai mult decât în anul 2017, arată statistica oficială.

Пробки Кишинева - Sputnik Moldova
Societate
Se simplifică procedura de import în Moldova a unor autoturisme

În principal, au fost acordate în leasing mijloace de transport, valoarea tranzacțiilor fiind de un miliard și 517 milioane de lei sau 96% din totalul mijloacelor fixe acordate în leasing. În cea mai mare parte, este vorba de tranzacții cu autoturisme, valoarea lor depășind 1 miliard și 310 milioane de lei din totalul menționat.

Unele și aceleași companii moldovenești de leasing s-au menținut în ”Top-5” în ultimii doi ani, dar pozițiile lor în cadrul clasamentului au înregistrat modificări.

După valoarea mijloacelor fixe acordate în leasing, topul primelor cinci companii de leasing, în ordine descrescătoare, s-a prezentat în felul următor:

Pentru anul 2018: SRL "BT Leasing MD", SRL „Capital Leasing”, SRL "Victoria Leasing", SA "Total Leasing" și SRL "Finance Leasing Company", care au acordat 83,0% din valoarea totală a mijloacelor fixe acordate în leasing;

Pentru anul 2017: SRL "BT Leasing MD", SRL „Capital Leasing”, SA "Total Leasing", SRL "Victoria Leasing" și SRL " Finance Leasing Company", care au acordat 83,2% din valoarea totală a mijloacelor fixe acordate în leasing.

Informaţia citată de Sputnik Moldova a fost elaborată de Biroul Național de Statistică pe baza rapoartelor prezentate de companiile de leasing.

Fluxul de știri
0