Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Se simplifică procedura de import în Moldova a unor autoturisme

© Sputnik / Мирослав РотарьПробки Кишинева
Пробки Кишинева - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Autoturismele destinate persoanelor cu necesități speciale vor putea fi importate fără achitarea taxelor.

CHIȘINĂU, 11 feb – Sputnik. Persoanele cu dizabilități locomotorii vor fi scutite de achitarea plăților vamale la importul autoturismelor cu capacitatea cilindrică de până la 2500 centimetri cubi, indiferent de termenul de exploatare. Pentru a beneficia de scutiri, solicitanții vor trebui să prezinte un set de acte prevăzute în Regulamentul cu privire la modul de aplicare a facilităților fiscale şi vamale la importul mijloacelor de transport cu destinație specială. Modificările au fost aprobate în cadrul ședinței de astăzi a Executivului.

Общественный транспорт  - Sputnik Moldova
Societate
Schimbări importante pentru moldoveni care merg cu mașina în Ungaria

Totodată, noile amendamente simplifică considerabil procedura de import a autoturismelor cu destinație specială, fiind eliminate condițiile care prevedeau ca autoturismul să fie donat sau reutilat corespunzător.

De asemenea, astfel de vehicule vor putea fi importate cu scutiri odată la 5 ani. Până acum, acest lucru era posibil doar după expirarea termenului de 7 ani.

O altă noutate este că de facilitățile enumerate vor beneficia toate persoanele cu nevoi speciale, indiferent de gradul de dizabilitate.

Scopul acestor modificări a fost de a spori gradul de incluziune socială a persoanelor cu dizabilități prin facilitarea mobilității acestora.

Modificările vor intra în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial.

Fluxul de știri
0