Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Transportul de mărfuri și pasageri dintre Moldova și Belarus va fi liberalizat

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Reprezentanții de la Chișinău au semnat, la Minsk, Protocolul cu privire la modificarea Acordului între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Belarus cu privire la traficul auto internațional.

CHIȘINĂU, 16 mai – Sputnik. Liberalizarea transporturilor în regim bilateral, tranzit și în/din țări terțe va permite sporirea competitivității operatorilor de transport rutier la nivel regional, precum și reducerea poverii administrative, inclusiv reducerea costurilor operaționale, fapt ce va simplifica operațiunile de transport. Declarația a fost făcută de ministrul în exercițiu al Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici.

A parade on Belarus' Independence Day. Foreground: a Belarus-3022 tractor - Sputnik Moldova
Iată cu ce a venit Lukașenko la Chișinău

În acest sens a fost semnat un Protocol cu privire la modificarea Acordului între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Belarus cu privire la traficul auto internațional din 9 aprilie 1994. Documentul presupune dinamizarea și eficientizarea relațiilor de colaborare moldo-belaruse în domeniul transportului rutier. Conform prevederilor acestuia, transporturile neregulate de persoane și mărfuri în regim bilateral, tranzit, precum și în/din țări terță se vor efectua fără autorizații de transport, ceea ce va dezvolta transportul rutier, schimbul de mărfuri și va facilita călătoriile persoanelor ambelor state.

Secretarul de Stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Serghei Bucataru, a întreprins o vizită de lucru la Minsk, unde a avut o întrevedere cu vice-ministrul Transporturilor și Comunicațiilor de la Minsk, Alexei Liakhnovici, în cadrul căreia a fost semnat Protocolul privind modificarea Acordului între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Belarus cu privire la traficul auto internațional.

Fluxul de știri
0