Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Iată cu ce a venit Lukașenko la Chișinău

© Sputnik / Ivan Rudnev / Accesați arhiva multimediaA parade on Belarus' Independence Day. Foreground: a Belarus-3022 tractor
A parade on Belarus' Independence Day. Foreground: a Belarus-3022 tractor - Sputnik Moldova
Abonare
Din componenţa delegaţiei belaruse fac parte reprezentanţii a 26 companii din industria alimentară, a laptelui, vinicolă, petrolieră, construcții, medicină și farmaceutică, hârtiei, industria grea, industria constructoare de mașini.

CHIȘINĂU, 18 apr — Sputnik. La Chișinău se va desfășura Forumul Economic pentru Cooperare Interregională Moldova-Belarus și o expoziție de mărfuri din Republica Belarus la care vor participa circa 180 de agenți economici.

Президент Беларуси Александр Лукашенко - Sputnik Moldova
Politică
Alexandr Lukașenko își începe astăzi vizita la Chișinău. Vezi ce agendă are

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, în cooperare cu Camera de Comerț și Industrie a Republicii Belarus și centrul expozițional „Belinterexpo", au organizat o conferință de presă în cadrul căreia au oferit detalii despre organizarea Forumului Economic pentru Cooperare Interregională Moldova-Belarus și a expoziției de mărfuri din Republica Belarus, care se vor desfășura pe 19 aprilie 2018, începând cu ora 8:20, în incinta Palatului Republicii, etajul II, Sala Mare.

Evenimentele fac parte din programul vizitei oficiale în țara noastră a președintelui Republicii Belarus Alexandr Lukașenko și a altor oficiali.

Potrivit președintelui Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Sergiu Harea, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova are o strânsă relație de cooperare cu Camera din Belarus, având încheiate 14 acorduri de cooperare la nivel național și regional. În contextul acordurilor semnate, cele două instituții organizează forumuri economice, misiuni de afaceri, expoziții pentru promovarea mediului de afaceri și crearea de noi relații de colaborare.

„Pe data de 19 aprilie, CCI a RM în cooperare cu Camera din Belarus, cu suportul Ambasadei Republicii Belarus în țara noastră, vor organiza un Forumul Economic pentru Cooperare Interregională Moldova-Belarus și o expoziție de echipamente și bunuri belaruse. În cadrul forumului vor participa cca 150 de agenți economici autohtoni din diferite sectoare ale economiei naționale. Forumul va fi urmat de întrevederi B2B", a specificat Sergiu Harea.

Кирилл Габурич - Sputnik Moldova
Societate
Ministrul Gaburici, supărat foc pe Agenția Transport Auto și Poliția de Patrulare

Vladimir Ulakhovich, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Belarus, a menționat că la evenimentele organizate în țara noastră vor participa și 30 de antreprenori din Belarus, care sunt reprezentanți ai industriei petrochimice, prelucrarea lemnului, agricultură și produse alimentare, farmaceutice și știință.

Evgeniy Vvedenskiy, director centrului expozițional „Belinterexpo", a trecut în revistă specificul companiilor, menționând că o gamă largă de mașini agricole vor fi prezentate în cadrul expoziției. Modele inovatoare ale tractoarelor legendare din Belarus vor fi demonstrate de Centrul de Tractoare din Minsk.

Guvernul, gata să dea bani agenților economici. Ce trebuie să facă aceștia>>>

Un număr de modele sunt echipate cu sistem de control al climatizării și un sistem de navigație GPS pentru gestionarea eficientă a mașinilor agricole.

Fluxul de știri
0