Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Prețurile au crescut considerabil: Cât de justificată este majorarea

© Sputnik / Miroslav RotariЦентральный рынок
Центральный рынок - Sputnik Moldova
Abonare
PSRM solicită să fie oferite garanții sociale populației în condițiile de creștere necontrolată și nejustificată a prețurilor.

CHIȘINĂU, 16 mai – Sputnik. Partidul Socialiștilor din Republica Moldova își exprimă indignarea față de creșterea bruscă a prețurilor pentru anumite categorii de mărfuri pe piața moldovenească și critică lipsa de acțiune din partea autorităților responsabile.

Potrivit socialiștilor, în aceste condiții au de suferit, în primul rând, cele mai vulnerabile categorii ale populației.

”Având în vedere că prețurile la legumele din Moldova, timp de un an, au crescut cu 40%, putem spune că aceasta este o situație de urgență pentru republica noastră”, menționează PSRM într-o adresare publică.

Cireșe - Sputnik Moldova
Societate
Să le mănânce cei care le-au adus: Iată cu cât se vinde kilogramul de cireșe în Capitală

Potrivit lor, o asemenea creștere a prețurilor la produsele agricole nu este justificată nici din punct de vedere a situației economice din sectoarele relevante, nici în ceea ce privește veniturile cetățenilor din Republica Moldova.

”Cinic și insultător arată și majorarea prețurilor la combustibil, în mijlocul perioadei în care se desfășoară munca pe teren, ceea ce provoacă indignarea producătorilor agricoli”, constată socialiștii.

Prețul la cartofi în Moldova crește mai repede ca prețul la petrol>>>

PSRM consideră că structurile responsabile de reglementarea prețurilor pe piața moldovenească trebuie să ia măsuri urgente pentru a soluționa situația. De asemenea, PSRM solicită să fie oferite garanții sociale populației în condiții de creștere necontrolată și nejustificată a prețurilor. Socialiștii mai consideră necesar să fie revizuit și coeficientul de indexare a pensiilor.

Fluxul de știri
0