Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Să le mănânce cei care le-au adus: Iată cu cât se vinde kilogramul de cireșe în Capitală

© SputnikCireșe
Cireșe - Sputnik Moldova
Abonare
În magazinele și piețele din Moldova au apărut primele cireșe din acest an. Un kilogram este vândut cu tocmai 270 de lei.

CHIȘINĂU, 16 mai – Sputnik. În Republica Moldova un kilogram de cireșe este vândut la prețul a 60 de pâini. Un kilogram de cireșe se vinde într-un magazin din Chișinău la prețul de 270 de lei.

Cireșele care se vând acum în magazinele și piețele din Moldova sunt importate de peste hotare. Cireșele moldovenești se vor coace la sfârșitul lunii mai – începutul lunii iunie.

© SputnikCireșe
Să le mănânce cei care le-au adus: Iată cu cât se vinde kilogramul de cireșe în Capitală - Sputnik Moldova
Cireșe

Puțini cumpărători îndrăznesc să cumpere acum un kilogram de cireșe. Mulți oameni își cumpără câteva grame pentru a gusta primele cireșe din acest an sau pentru a le da copiilor. Majoritatea cumpărătorilor au declarat reporterului Sputnik Moldova că vor aștepta să apară pe piață cireșele moldovenești, care, speră ei, să fie mai ieftine.

În ultimele zile, în Moldova, s-a majorat considerabil și prețul la cartofi. În piețele și magazinele din Chișinău un kilogram de cartofi a ajuns să coste de la 20 la 48 de lei.  

Prețul la cartofi în Moldova crește mai repede ca prețul la petrol>>>

Potrivit celor mai recente date prezentate de Biroul Naţional de Statistică,  în luna aprilie 2019 inflaţia anuală a constituit 3,2 la sută, inclusiv la produsele alimentare – 4,5 procente, mărfuri nealimentare – 3,7 la sută, servicii prestate populaţiei – 0,5 la sută.

Fluxul de știri
0