Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un fost ministru al Transporturilor din Moldova, condamnat la 3,6 ani de închisoare

© Sputnik / Miroslav RotariОбыски в кабинете министра транспорта Юрия Киринчука
Обыски в кабинете министра транспорта Юрия Киринчука - Sputnik Moldova
Abonare
Închisoare cu executare pentru fostul ministru al Transporturilor, Iurie Chirinciuc. Acesta este învinuit de trafic de influenţă şi abuz de serviciu.

CHIȘINĂU, 16 mai – Sputnik. Fostul ministru al Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, va sta după gratii. Aceasta a fost decizia Curţii de Apel Chişinău, care a examinat, în seara zilei de miercuri, contestaţiile părţilor împotriva sentinţei primei instanţe, prin care acesta fusese condamnat la o pedeapsă neprivativă de libertate.

исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Liberalul Iurie Chirinciuc rămâne în arest în Penitenciarul 13

Fostul ministru liberal a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare, cu executare, cu privarea de dreptul de a exercita funcţii publice timp de 5 ani, pentru trafic de influenţă şi abuz de serviciu.

Instanţa de fond i-a agravat, miercuri, pedeapsa şi unui om de afaceri, care i-a fost complice fostului ministru la comiterea traficului de influenţă, stabilindu-i o pedeapsă de 2 ani de detenţie.

Totuşi, instanţa a respins solicitarea procurorului privind confiscarea extinsă, în folosul statului, a automobilului de lux care aparţine fostului ministru şi a mijloacelor financiare de 40 000 lei şi 5 500 de euro – sume ridicate în timpul percheziţiei efectuate la domiciliul omului de afaceri.

Decizia este executorie, dar cu drept de atac la Curtea Supremă de Justiţie.

Fostul ministrul liberal, împreună cu şefii a două companii de construcţii, au fost reţinuţi pe 27 aprilie 2017. Fiind audiaţi, aceștia şi-au recunoscut vina, încheind cu procurorii acord de recunoaştere a vinovăţiei.

Fluxul de știri
0