Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Serghei Lavrov - Situația din jurul Iranului e cauzată de iresponsabilitatea SUA

© Photo : МИД РФSerghei Lavrov
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova
Abonare
Situația din jurul acordului nuclear cu Iranul a fost creată de comportamentul iresponsabil al SUA, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

CHIȘINĂU, 11 mai – Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat la întrevederea cu omologul său iranian, Mohammad Javad Zarif, că situația din jurul acordului nuclear cu Iranul a fost cauzată de comportamentul iresponsabil al SUA.

Саммит НАТО в Брюсселе. День второй - Sputnik Moldova
Rusia
Lavrov: Rusia este gata de discuții serioase cu SUA și NATO

“Din câte înțeleg, una din principalele probleme despre care va trebui să discutăm este această situație inacceptabilă din jurul programul nuclear iranian, situația care a fost generată de comportamentului iresponsabil al Statelor Unite, care au renunțat la obligațiile prevăzute în rezoluția Consiliului de Securitate al ONU”, a spus Lavrov.

Mai devreme, Iranul a anunțat ambasadorii Marii Britanii, Franței, Germaniei, Chinei și Rusiei despre decizia de renunța la respectarea unor angajamente din cadrul acordului nuclear.

Președintele Iranului, Hassan Rohani, a declarat că statele europene au 60 de zile la dispoziție pentru negocieri.

Pe 8 mai 2018, SUA și-au anunțat decizia de retragere din acordul nuclear cu Iranul și restabilirea tuturor sancțiunilor împotriva acestei țări, inclusiv a sancțiunilor secundare împotriva tuturor statelor care vor continua să aibă afaceri cu Iranul. Washingtonul a declarat că intenționează să reducă la zero exportul petrolului iranian.

Fluxul de știri
0