Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Atenție! Un nou virus periculos la hotar cu Republica Moldova - Sunt deja victime

© Sputnik / Анатолий Медведь / Accesați arhiva multimediaLa spital
La spital - Sputnik Moldova
Abonare
Vești îngrijorătoare de la specialiști care anunță apariția unui nou virus ce provoacă Hepatita E.

BUCUREȘTI, 16 mai – Sputnik, Georgiana Arsene. Virusul poate da, din păcate, semne severe de boală. De la începutul anului s-au îmbolnăvit patru persoane.

Ina Papanaga - Sputnik Moldova
Hepatita virală, ”ucigașul tăcut” din viața noastră

Facem precizarea că acest virus se propagă la persoanele cu igienă precară. Totuși, trebuie știut că el se poate transmite și prin intermediul consumului de carne de porc neprocesată chimic, afumată sau uscată.

Boala poate fi tratată, chiar cu succes, în cazul majorității pacienților, informează reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății. Totuși, aceștia atrag atenția că boala este mai periculoasă pentru femeile însărcinate.

Ministerul Sănătăţii al României şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii au lansat un plan naţional pentru controlul hepatitelor virale în România. Până în 2030, România și-a propus să eradicheze hepatita B şi hepatita C. 

"Scopul este de a minimiza amploarea hepatitei virale prin reducerea transmiterii, reducerea morbidității și mortalității, asigură accesul la serviciul de prevenție, testare, îngrijire și tratament", a declarat Ministrul Sănătății al României, Sorina Pintea, potrivit stiripesurse.ro.

Fluxul de știri
0