Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon către ambasadorii străini: Voi fi nevoit să semnez decretul

© Photo : Facebook / Dodon IgorIgor Dodon a avut o întrevedere cu ambasadorii acreditați în Republica Moldova
Igor Dodon a avut o întrevedere cu ambasadorii acreditați în Republica Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
Igor Dodon: Dacă până la mijlocul lunii iunie nu vor fi constituite organele de conducere ale Legislativului, voi fi nevoit să semnez decretul de dizolvare a Parlamentului și de numire a datei de organizare a alegerilor parlamentare anticipate.

CHIȘINĂU, 15 mai – Sputnik. Președintele țării, Igor Dodon, a discutat astăzi, 15 mai, cu ambasadorii acreditați în Republica Moldova, cu reședința la Chișinău, despre evenimentele politice, economice și sociale din țara noastră, inclusiv despre acțiunile pe care Președinția preconizează să le întreprindă în viitorul apropiat.

În cadrul acestui dialog, șeful statului și-a exprimat regretul pentru blocajul politic atestat pe dimensiunea parlamentară.

”Am menționat că dacă până la mijlocul lunii iunie nu vor fi constituite organele de conducere ale Legislativului, voi fi nevoit să semnez decretul de dizolvare a Parlamentului și de numire a datei de organizare a alegerilor parlamentare anticipate”, a declarat Dodon.

Potrivit președintelui, un asemenea scenariu nu este bun pentru Republica Moldova, deoarece există riscuri de stopare a proiectelor investiționale în infrastructură, apariția unor riscuri în sistemul bugetar, amânarea creării Guvernului și a desfășurării alegerilor locale.

Curtea Cortituțională - Sputnik Moldova
Politică
Curtea Constituțională - Decizie bombă cu referire la criza politică

Șeful statului i-a informat pe diplomații acreditați în Moldova despre agenda sa externe. Igor Dodon are programate participarea la 29 mai la summit-ul Uniunii Eurasiatice de la Nur-Sultan, capitala Kazahstanului, la Forumul Internațional Economic de la Sankt Petersburg care va avea loc în zilele de 6-8 iunie și la deschiderea, pe 21 iunie, a ediției a II-a a Jocurilor Olimpice Europene de la Minsk.

Igor Dodon le-a mulţumit şefilor misiunilor diplomatice pentru sprijinul constant oferit Republicii Moldova de ţările pe care le reprezintă și i-a invitat să participe la Festivalul Familiei care va fi organizat sub egida Președintelui âării în această duminică, la Chișinău.

Fluxul de știri
0