Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Găgăuzia a alocat bani din buget pentru susținerea școlilor din autonomie

© Sputnik / Александр Вильф / Accesați arhiva multimediaÎn clasă
În clasă - Sputnik Moldova
Abonare
În timp ce în țară mai multe școli sunt închise din cauza numărului mic de elevi, în Găgăuzia vor fi alocate mijloace suplimentare pentru întreținerea acestora.

CHIȘINĂU, 15 mai – Sputnik. Prin decizia Comitetului Executiv al UTA Găgăuzia, din bugetul autonomiei au fost alocate fonduri suplimentare pentru întreținerea școlilor mici.

Examen - Sputnik Moldova
Educație
O nouă etapă pentru școlile din Moldova: Iată care instituții vor putea activa

Banii vor fi folosiți pentru acoperirea deficitului mijloacelor bugetare din fondul de salarii, apărut în gimnaziile din satele Bugeac, Ferapontievca și Cotovscoe.

În gimnaziul din satul Bugeac învață 85 de copii. Potrivit vicepreședintelui Comitetului Executiv, Olesea Tanasoglo, deficitul fondului de salarii din această instituție constituie 738 de mii de lei, potrivit site-ului gagauzinfo.md. La gimnaziul din Ferapontievca, deficitul constituie 990 de mii de lei, iar la cel din Cotovscoe, unde învață 101 elevi, deficitul de mijloace bănești a ajuns la 414 mii de lei.

Suma mijloacelor suplimentare alocate din bugetul autonomiei va constitui peste 2,1 milioane de lei.

În afară de aceasta, Comitetul Executiv a alocat 286 de mii de lei pentru achitarea cheltuielilor de transportare a elevilor la 12 instituții de învățământ din Găgăuzia.

Fluxul de știri
0