Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Bolnavii de diabet primesc colete cu glucometre, teste şi lanţete

© Sputnik / Miroslav RotariDiabet zaharat
Diabet zaharat  - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Peste 36 de mii de colete cu glucometre, teste şi lanţete au fost expediate persoanelor cu diabet zaharat din Moldova. Procesul de distribuire a coletelor continuă, iar până la sfârşitul lunii iunie, acestea vor ajunge la beneficiarii din toată ţara.

CHIȘINĂU, 14 mai – Sputnik. Peste 36 de mii de colete cu glucometre, teste şi lanţete au fost expediate, în perioada 23 aprilie-14 mai, persoanelor cu diabet zaharat din Moldova. Coletele sunt distribuite prin intermediul Î.S. „Poşta Moldovei” la domiciliul beneficiarilor.

Denis Valac și Boris Golovin - Sputnik Moldova
Calvarul necunoscut al diabeticilor: Apreciau la ghici nivelul zahărului și intrau în comă

Potrivit datelor prezentate de Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM), procesul de distribuire a coletelor continuă, iar până la sfârşitul lunii iunie, acestea vor ajunge la beneficiarii din toată ţara.

”În cazul în care persoana cu diabet nu primeşte în această perioadă coletul respectiv, trebuie să se adreseze la oficiul poştal din localitate, iar dacă acolo lipseşte, atunci poate apela INFO CNAM – 0 800 99999, apel gratuit atât de pe telefon fix, cât şi mobil”, anunță CNAM.

Acţiunea de distribuire gratuită a glucometrelor, testelor şi lanţetelor a fost lansată în premieră naţională de Compania Naţională de Asigurări în Medicină în colaborare cu Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale. În cadrul acesteia sunt oferite gratuit aproximativ 100 de mii de seturi de dispozitive medicale persoanelor cu diabet zaharat.

Fluxul de știri
0