Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Chișinăul și Tiraspolul s-au înțeles asupra competențelor Primăriei din Varnița

© Sputnik / Мирослав РотарьДорога
Дорога - Sputnik Moldova
Abonare
Administrația din stânga Nistrului a decis să anuleze decretele prin care erau limitate competențele Primăriei Varnița, sat aflat în Zona de Securitate.

CHIȘINĂU, 14 mai – Sputnik. Administrația de la Tiraspol a abrogat decretele care vizau autoritățile publice locale și locuitorii din satul Varnița, raionul Anenii Noi. Aceste documente, care au fost emise pe data de 25 ianuarie 2019, vizau transferarea competențelor administrației locale din Varnița, sat aflat în jurisdicția Chișinăului, primăriei din localitatea Proteagailovka, care nu se află sub jurisdicția autorităților din Republica Moldova. 

Франко Фраттини вручил приднестровцам первые нейтральные автономера - Sputnik Moldova
Politică
Franco Frattini laudă Chișinăul și Tiraspolul pentru pașii făcuți în dosarul transnistrean

Conducerea de la Tiraspol a anunțat Guvernul de la Chișinău, reprezentanții mediatorilor și observatorilor în procesul de reglementare transnistreană din formatul de negocieri „5+2” despre anularea acestor documente.

Vicepremierul pentru reintegrarea Republicii Moldova, Cristina Lesnic, a salutat decizia administrației de la Tiraspol de a abroga aceste decrete, pe care Chișinăul le-a calificat drept ilegale.

Lesnic a menționat că decizia respectivă a fost luată în urma efortului autorităților de la Chișinău și ai dialogului continuu atât cu mediatorii și observatorii din formatul de negocieri „5+2”, cât și cu reprezentanții administrației de la Tiraspol.

În satul Varnița locuiesc aproape 5000 de mii de persoane. Localitatea se află în Zona de Securitate.

Fluxul de știri
0