Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Sute de copii din Capitală vor face asta pe 14 mai - detalii

© Sputnik / Miroslav RotariLucia Caciuc Roșioru
Lucia Caciuc Roșioru - Sputnik Moldova
Abonare
Anual, pe 15 mai este marcată Ziua Internațională a Familiei. Iată ce vor face sute de copii din Capitală în ajunul frumoasei sărbători.
Sute de copii din Capitală vor face asta pe 14 mai

Direcția Municipală pentru Protecția Drepturilor Copilului împreună cu partenerii săi vor organiza pe 14 mai competiția sportivă "Familia olimpică". Evenimentul sportiv se va desfășura în incinta Universității de Educație Fizică și Sport din Capitală și are scopul de a sensibiliza opinia publică şi de a sublinia importanța familiei în dezvoltarea fizică, spirituală, morală, personală și socială a copilului. La eveniment vor participa 250 de copii care frecventează cercurile sportive și centrele comunitare pentru copii și tineri din subordinea DMPDC.

Prin prisma acestor activități organizatorii își doresc să fortifice respectul între membrii familiei, să promoveze modul sănătos de viață în rândul copiilor și familiilor acestora.

În acest context, șefa interimară al DMPDC, Lucia Caciuc Roșioru a menționat că familia a fost și va rămâne pentru totdeauna cel mai important loc în care copilul se regăsește, își dezvoltă capacitățile și învață cele mai importante și necesare lucruri.

"Familia trebuie să-i fie copilului în permanență aproape, trebuie să aibă încredere în propriul copil, să se intereseze și să găsească timp pentru el. Nu este suficient să-l îmbraci și să-l hrănești, mai trebuie să-i oferi și hrană spirituală. Pe lângă plăcerea de a fi părinte mai există și responsabilitatea de a fi părinte, care constă în oferirea educației pe parcursul întregii vieți", a subliniat șefa interimară al DMPDC.

Președintele Republicii Moldova Igor Dodon - Sputnik Moldova
Politică
Exclusiv: Igor Dodon, despre problema demografică în Moldova - Video

Ziua Internațională a Familiei a fost instituită pentru a marca importanța pe care comunitatea internațională o acordă familiilor, fiind în același timp o oportunitate pentru a atrage atenția asupra problemelor cu care se confruntă familiile. La nivel mondial se alege un motto special pentru acest eveniment. În acest an tema este: "Valorile creează familia, familia creează valori".

Amintim că, în luna septembrie a anului precedent, în cadrul Congresului mondial al familiei, care s-a desfășurat la Chișinău, președintele moldovean, Igor Dodon, a semnat decretul prin care anul 2019 a fost declarat Anul Familiei în Republica Moldova.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0