Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

De ce se tem cel mai mult moldovenii

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Sărăcia, lipsa banilor și scumpirea alimentelor de bază îi îngrijorează cel mai mult pe moldoveni, potrivit rezultatelor unui sondaj prezentate luni, 13 mai, într-o conferință de presă. Oamenii au cea mai mare încredere în Biserică și preferă să se informeze de la posturile tv și de pe internet.

CHIȘINĂU, 13 mai – Sputnik. Sărăcia și lipsa banilor este cel mai mare motiv de îngrijorare pentru 33% dintre moldoveni, conform opiniilor exprimate de participanții la un sondaj. Pe locul doi, cu 23%, s-ar afla creșterea prețurilor la produsele alimentare. Alte motive de îngrijorare pentru moldoveni ar fi corupția și situația infracțională — 18%,  șomajul și lipsa locurilor de muncă — 12%, instabilitatea politică și criza parlamentară — 11%.

Супермаркет - Sputnik Moldova
Cartofii, mai scumpi ca în UE: Au ajuns un produs de lux în Republica Moldova - Foto

Relațiile interetnice constituie un motiv de îngrijorare pentru mai  puțin de 5% dintre intervievați.

Veniturile familiei nu ajung nici pentru strictul necesar în cazul a 25% dintre participanții la sondaj. Strictul necesar au răspuns că și-l pot permite 41% dintre respondenți. Doar 2% au spus că reușesc să aibă tot ce le trebuie pentru viață. Alte 5% reușesc să-și procure lucrurile de care au nevoie doar dacă economisesc la alte capitole.

Cea mai importantă sursă de informare pentru moldoveni, arată rezultatele sondajului, este televiziunea, cu aproape 80%, urmată de internet -  61%, și radio – 23%. Totodată, 24% dintre respondenți au spus că se informează în primul rând de la vecini și prieteni.

Rezultatele sondajului mai arată că moldovenii au cea mai mare încredere în Biserică – 63%, președintele țării – 51%, primăria din localitate  – 42%, Armată – 38%, mass-media – 36%.

Sondajul a fost realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor în perioada 1-10 mai, pe un eșantion de 1.189 de respondenți din 89 de localități ale republicii, marja de eroare fiind de 3%.

Fluxul de știri
0