Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mai rău ca în anii '90: Iată ce fac membrii grupării Kitaieț în Moldova

CC0 / Pixabay / NestoR019 / Pistol
Pistol - Sputnik Moldova
Abonare
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale anunță că trei membrii activi ai organizației criminale „Kitaeţ” au fost condamnați pentru comiterea infracțiunilor de jaf și șantaj, iar unul și pentru punerea în circulație a drogurilor în proporții deosebit de mari.

CHIȘINĂU, 12 mai – Sputnik. În urma investigațiilor efectuate de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, în comun cu ofițerii Direcției Combaterea Crimei Organizate din cadrul Inspectoratului Național de Investigații, s-a stabilit că inculpații cu vârstă cuprinsă între 33 și 38 de ani, originari din municipiul Chișinău, în luna iunie 2018, au intrat abuziv în domiciliul unei persoane din Capitală cu scopul de a-l deposeda de bunuri.

Percheziții - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Societate
Operațiune specială PCCOCS și „Fulger”: Iată ce făcea o grupare criminală feroce - Foto

Ei au inventat un pretext: chipurile victima le-ar datora 2000 de euro. În aceiași zi, ei au luat cu forța victima și au dus-o într-un parc din Capitală, unde inculpații, aplicând violența fizică, i-au cerut transmiterea mijloacelor financiare în sumă de încă 5 000 euro, în interesul trezoreriei clandestine „obșceac” a organizației criminale „Kitaeț”.

Ulterior, la 17 iulie 2018, după primirea unei părți din banii extorcați, care a avut loc sub controlul organelor de drept, făptuitori au fost reținuți în flagrant.

Este de menționat că anterior doi dintre inculpați au mai fost condamnați pentru infracțiuni similare.

Urmare a probatoriului administrat și cercetat în instanța de judecată, la insistența acuzării de stat, în pofida negării învinuirii aduse, prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Centru inculpaților le-au fost stabilite pedepse sub formă de închisoare pe termene cuprinse între 13 și 15 ani.

Sentința pronunțată este cu drept de atac în condițiile legii.

Lovitură grea pentru cea mai feroce grupare criminală din Moldova "Borman" – Video>>>

Fluxul de știri
0