Război economic total: China nevoită să răspundă deciziei Statelor Unite ale Americii

© AP Photo / Andy WongDrapelul SUA
Drapelul SUA - Sputnik Moldova
Abonare
Beijingul este nevoit să răspundă deciziei Statelor Unite de majorare a taxelor la mărfurile din China.

CHIȘINĂU, 11 mai - Sputnik. Beijingul este nevoit să răspundă deciziei Statelor Unite de a majora taxele la mărfurile din China, a declarat Ministerul Comerțului din RPC.

Alexandru Baltag - Sputnik Moldova
Opinia Asociației Oamenilor de Afaceri despre un acord comercial cu China

"Partea chineză regretă creșterea taxelor SUA la exporturile chineze în valoare de 200 de miliarde de dolari de la zece la 25 de procente", se mai arată în declarație, transmite RIA

Cu toate acestea, Ministerul Comerțului și-a exprimat speranța că în cadrul consultărilor comerciale în curs de desfășurare de la Washington, părțile ar putea să rezolve divergenţele. 

Anterior, șeful delegației chineze la negocierile comerciale cu Statele Unite, vice-premierul Consiliului de Stat al Chinei Liu El a spus că taxele, introducerea cărora au fost anunțate de către președintele american Donald Trump, nu vor rezolva problema. 

El a subliniat că acest lucru nu este benefic pentru Statele Unite, China sau restul lumii. 

În ajun  Donald Trump, a declarat că Beijingul "a rupt acordul" în timpul negocierilor comerciale și a promis că va majora taxele asupra bunurilor chinezești.

Duminica trecută, Trump a promis că, la 10 mai, va majora taxele pentru o serie de bunuri chinezești de la zece la 25 de procente și nu ar exclude introducerea de bariere împotriva altor poziții comerciale. 

Fluxul de știri
0