Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În Moldova va fi introdus un nou tip de permise de conducere

© Sputnik / Miroslav RotariPermis de conducere
Permis de conducere - Sputnik Moldova
Abonare
Se schimbă permisele de conducere: În Moldova va fi introdus un nou tip de permise de conducere. Data limită – 1 ianuarie 2020.

CHIȘINĂU, 11 mai – Sputnik. Ministerul Afacerilor Interne propune inițierea unei noi generații a permisului de conducere național al Republicii Moldova, de tip cartelă pe bază de policarbonat, cu gravare laser, de formatul ID-1, cu excluderea din acest document a câmpului de date nr. 14 ”Grupa sangvină” și rezervarea a două spații: 13 și 14 pentru unele eventuale inscripționări de autoritatea emitentă.

Permis de conducere  - Sputnik Moldova
Societate
Peste 40 de mii de șoferi vor trebui să-și schimbe permisul de conducere - Vezi când

Un proiect de hotărâre în acest sens a fost propus spre dezbateri publice. Potrivit proiectului MAI, Agenția Servicii Publice va asigura implementarea permisului de conducere de generația DL2019 și a permisului de conducere provizoriu de tip nou (2019), conform termenilor stabiliți.

”Hotărârea va intra în vigoare din momentul creării condițiilor necesare pentru punerea în circulație a permisului de conducere de model 2019, dar nu mai târziu de 1 ianuarie 2020”, se menționează în document.

Implementarea prevederilor proiectului nu va necesita cheltuieli financiare din bugetul de stat sau din contul altor instituţii. Autorii proiectului nu precizează dacă aceste modificări vor influența și tariful de perfectare a permisului de conducere.

Potrivit autorilor, acest proiect a fost elaborat în baza Directivei 2006/126/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 20 decembrie 2006 privind permisele de conducere. Directiva are drept scop introducerea unui nou tip de permise de conducere pe teritoriul UE în vederea asigurării unei mai mari libertăți de mișcare pentru șoferii din UE, consolidând siguranța rutieră și contribuind la reducerea fraudei.

Fluxul de știri
0