Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Peste 40 de mii de șoferi vor trebui să-și schimbe permisul de conducere - Vezi când

© Sputnik / Miroslav RotariPermis de conducere
Permis de conducere - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Preschimbarea permisului de conducere devine mai accesibilă cetățenilor. În 2019 expiră permisul la peste 19 mii de conducători auto, iar anul viitor circa 40 de mii de șoferi își vor reînnoi permisul.

CHIȘINĂU, 27 apr – Sputnik. Serviciile de preschimbare și restabilire a permiselor de conducere sunt acum disponibile în mai multe oficii ale Agenției Servicii Publice (ASP) din Chișinău. Mai exact, acestea vor fi prestate în cadrul Centrelor multifuncționale Chișinău 2, Chișinău 3 și Chișinău 4, precum și la Secțiile înmatriculare a transportului și documentare a conducătorilor auto nr.10 și nr.11, situate pe str. Calea Ieșilor nr.14, respectiv str. Socoleni nr.1.

Permis de conducere - Sputnik Moldova
Societate
Peste 19 mii de șoferi vor trebui să-și schimbe în 2019 permisul de conducere - detalii

Până acum, în municipiul Chișinău, preschimbarea permisului era posibilă doar la sediile ASP amplasate pe str. Pușkin nr.42 și pe str. Salcâmilor nr.28.

”Proiectul are scopul de a facilita accesul cetățenilor la documentarea cu permis de conducere, dar și de a asigura un nivel înalt de prestare a serviciilor publice prin intermediul centrelor multifuncționale”, potrivit ASP.

În aceste reforme, Agenția Servicii Publice a ținut cont de faptul că în 2019 expiră permisul la peste 19 mii de conducători auto, iar anul viitor circa 40 de mii de șoferi își vor reînnoi permisul.

Prin urmare, persoanele a căror permis de conducere expiră în timpul apropiat sau cele care necesită restabilirea actului în locul celui pierdut, deteriorat sau furat, pot solicita un alt document la oricare din oficiile enumerate mai sus.

La preschimbarea permisului, solicitanții vor prezenta:

 • actul de identitate, iar în cazul în care actul de identitate este altul decît cel aprobat prin Legea nr. 273-XIII din 9 noiembrie 1994 privind actele de identitate din sistemul naţional de paşapoarte, actul de identitate şi copia acestuia;
 • cererea-tip, semnată de solicitant (se completează la momentul documentării);
 • adeverinţa medicală ce certifică starea de sănătate, calităţile fizice şi aptitudinile necesare unui conducător de autovehicul (unde trebuie prezentat și certificatul de la narcolog și psiholog);
 • Permisul de conducere obţinut anterior;
 • dovada achitării tarifelor pentru serviciul prestat.

Tarifele pentru reperfectarea permisului de conducere:

 • 30 zile calendaristice - 320 lei
 • 15 zile calendaristice - 480 lei
 • 5 zile lucrătoare - 960 lei
 • 3 zile lucrătoare - 1280 lei
 • 24 ore - 1600 lei
 • 6 ore - 1920 lei

Serviciile de preschimbare și restabilire a permisului de conducere sunt prestate de alte 34 de subdiviziuni teritoriale ale ASP din țară.

Fluxul de știri
0