Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Statele Unite: Nu vrem un război cu Iranul, nici să schimbăm regimul de la Teheran

Abonare
SUA nu își doresc un război cu Iranul și nici nu-și propună să răstoarne regimul, ci să determine schimbarea politicii promovate de Teheran, susține reprezentantul special al SUA pentru Iran, Brian Hook.

CHIȘINĂU, 11 mai – Sputnik. SUA nu-și doresc un război cu Iranul sau schimbarea regimului, ci vor o schimbare a direcției promovate de autoritățile acestui stat, a declarat reprezentantul special al SUA pentru Iran, Brian Hook.

Pavel Midrigan - Sputnik Moldova
Podcasturi
Adevăratul motiv pentru care SUA au sancționat Iranul

"Susținem în mod constant că vrem să schimbăm comportamentul regimului (din Iran n.r.)", a declarat Hook în cadrul unui briefing, fiind întrebat dacă SUA își doresc „schimbare regimului” din Iran.

În același timp, el a menționat că SUA nu vor un război cu Iranul. Briefingul a avut loc în scurt timp de la declarația Iranului despre intenția de “a suspenda respectarea unor prevederi” ale acordului nuclear.

Președintele Iranului, Hassan Rohani, a declarat că statele europene au la dispoziție 60 de zile pentru negocieri. Anunțul a fost adus la cunoștința reprezentanților Marii Britanii, Franței, Germaniei, Chinei și Rusiei.

Fluxul de știri
0