Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov: Rusia este gata de discuții serioase cu SUA și NATO

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Accesați arhiva multimediaСаммит НАТО в Брюсселе. День второй
Саммит НАТО в Брюсселе. День второй - Sputnik Moldova
Abonare
Moscova este gata de un dialog serios cu SUA și Alianța Nord-Atlantică, în cadrul Consiliului Rusia–NATO, reunit la nivel de militari.

BUCUREȘTI, 21 apr – Sputnik. Dacă SUA își doresc o discuție serioasă cu Moscova în NATO, trebuie să se reunească Consiliul Rusia–NATO la nivel de militari, a declarat ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov. 

Встреча глав МИД РФ и Ирака С. Лаврова и Мухаммеда Али аль-Хакима - Sputnik Moldova
Rusia
Serghei Lavrov a declarat că poziţia Rusiei privind „Înălţimile Golan” rămâne neschimbată

“Discutăm normal cu europenii, cu fiecare țară în parte. Există probleme de dialog cu NATO, pentru că americanii s-au obișnuit să convoace Consiliul Rusia–NATO exclusiv pentru a ne citi lecții despre Ucraina și alte probleme, să ne critice pentru o pretinsă încălcare a Tratatului Forțelor Nucleare Intermediare. Nu vom mai veni la astfel de întruniri. Dacă doresc să discute serios, atunci trebuie să convocat Consiliul Rusia– ATO la nivel de militari”, a spus ministrul Lavrov într-un interviu oferit postului de televiziune Zvezda.

El s-a mai referit și declarația recentă a comandantului Forțelor Armate Unite ale NATO în Europa, care urmează să plece din funcție, generalul american Curtis Scaparrotti, despre necesitatea unui dialog activ între militarii occidentali și ruși.

“Mai bine mai târziu decât niciodată. Dă Doamne ca persoana care îl va înlocui să ia seama de acest sfat, această dorință”, a subliniat Lavrov.

Fluxul de știri
0