Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Juncker, la summitul din România: „Îmi este dor de Theresa May”

© Photo : Președintele RomânieiKlaus Iohannis și Jean-Claude Juncker. Participare la dezbaterea în plenul Parlamentului European privind viitorul Europei (Strasbourg, Franța)
Klaus Iohannis și Jean-Claude Juncker. Participare la dezbaterea în plenul Parlamentului European privind viitorul Europei (Strasbourg, Franța) - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat că îi este „dor” de premierul britanic Theresa May. Declaraţia a fost făcută la summitul informal din România, unde s-au reunit ţările din UE pentru a-şi dovedi unitatea pe fondul crizei privind Brexit.

BUCUREŞTI, 10 mai – Sputnik, Doina Crainic. Liderii UE s-au adunat joi, în orașul Sibiu, înaintea alegerilor parlamentare europene, programate pentru sfârșitul lunii mai. 

Viktor Orban - Sputnik Moldova
Conflict în UE: Juncker, atac la Viktor Orban - Fidesz trebuie să părăsească PPE

Deşi întrunirea este în mare parte informală și nu se aşteaptă decizii majore la aceasta, scopul este clar: liderii UE sunt solidari între ei. Sau, cel puțin, par să arate asta, scrie RT

„Vom vorbi despre agenda noastră strategică pentru viitor și vom conveni întocmirea unei declarații care va clarifica faptul că, indiferent de diferențele noastre la nivel politic, credem cu toții – toți membrii Uniunii Europene – că a acţiona împreună este mai bine”, a declarat cancelarul german Angela Merkel înaintea summitului.

Una dintre principalele surse de instabilitate din cadrul blocului – Marea Britanie, implicată în procesul Brexit – nu a participat la eveniment. Liderii UE au insistat că subiectul referitor la Brexit nu se află pe ordinea de zi, iar premierul Theresa May a rămas deoparte.

Totuși, unii i-au „dus dorul”, cu toate că negocierile cu privire la Brexit, din ultimele luni, au fost dificile. Când a fost întrebat de reporteri dacă ar fi dorit ca May să fi fost prezentă la eveniment, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a recunoscut că ar fi dorit - cel puțin pe jumătate în glumă.

„Mi-e dor de ea”, a spus Juncker, ridicând uşor din umeri.

Fluxul de știri
0