Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Conflict în UE: Juncker, atac la Viktor Orban - Fidesz trebuie să părăsească PPE

© REUTERS / Laszlo BaloghViktor Orban
Viktor Orban - Sputnik Moldova
Abonare
Partidul Fidesz condus de prim-ministrul ungar Viktor Orbán ar trebui să părăsească Partidul Popular European de centru-dreapta, a declarat marți președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

CHIȘINĂU, 20 feb - Sputnik. Juncker, un membru proeminent al PPE, a făcut aceste declarații după ce guvernul de la Budapesta a lansat o campanie îndreptată în mod special împotriva președintelui Comisiei, acuzând Bruxelles-ul de impunerea politicilor de migrație care "amenință fundamental securitatea Ungariei".

"Împotriva minciunilor nu există prea multe lucruri pe care le puteți face", a declarat Juncker despre campanie. Vorbind la o întâlnire publică de la Stuttgart, Germania, el a spus că liderul de campanie a PPE în alegerile pentru Parlamentul European, Manfred Weber, se va întreba "dacă avem nevoie de această voce" în grupul politic.

Viktor Orban Emmanuel Macron - Sputnik Moldova
Conflict în Europa: Viktor Orban i-a declarat război lui Macron

"Conservatorii din Ungaria nu reprezintă în vreun fel valorile creștine democrate", a spus Juncker. "Sunt de părere că nu există un loc pentru ei în Partidul Popular European".

PPE a făcut apel la expulzarea Fidesz din funcțiile sale în cadrul Parlamentului European, în special după ce deputații europeni au adoptat o moțiune anul trecut, declarând că Ungaria riscă să încalce valorile fundamentale ale UE, declanșând așa-numitul proces disciplinar în temeiul articolului 7 împotriva Budapestei.

În luna octombrie a anului trecut, Juncker a spus că Orbán în particular "nu mai are loc" în grupul conservator.

"Ei nu au votat pentru mine în Parlamentul European", a declarat Juncker marți despre Fidesz. "Nici extrema dreaptă nu a făcut-o, cu atât mai mult. Îmi aduc aminte de doamna [Marine] Le Pen, care a spus: "Nu votez pentru dumneavoastră". Am spus: "Nu vreau votul dumneavoastră. Există anumite voturi pe care pur și simplu nu le dorești", transmite politico.eu.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0