Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Ziua Victoriei 2019: La Chișinău au fost comemorați eroii războiului - Video

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Mii de cetățeni au venit astăzi la Complexul Memorial ”Eternitate” pentru a cinsti memoria eroilor căzuți în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

La ceremonia festivă de la Complexul Memorial ”Eternitate” din Capitală au participat președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, prim-ministrul Pavel Filip, alți înalți demnitari de stat, șefi ai misiunilor diplomatice acreditate în țara noastră, veterani și numeroși locuitori ai capitalei.

Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, a declarat într-un interviu pentru Sputnik că o mulțime de țări ale lumii sărbătoresc astăzi Ziua Victoriei și aderă la acțiunile consacrate acestui eveniment.

”În fiecare an, oamenii care au trăit în Uniunea Sovietică, iar acum locuiesc în Rusia și în multe alte țări ale lumii, marchează această sărbătoare. De asemenea, peste 70 de țări ale lumii au început să onoreze acțiunea ”Regimentul Nemuritor”, desfășurând și alte manifestări”, a subliniat ambasadorul.

El a adăugat că în această zi oamenii își amintesc de asemenea de rudele lor și străbunii care au murit apărându-și patria în Marele Război.

Igor Dodon - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon pentru Sputnik: Ziua Victoriei este foarte importantă pentru Moldova

De Ziua Victoriei, în Capitală și în întreaga țară au avut loc acțiuni festive de omagiere a veteranilor și depuneri de flori la mormintele eroilor căzuți.

Una dintre principalele acţiuni ale sărbătorii de 9 mai - Marşul Memoriei „Regimentul Nemuritor" s-a desfășurat sub egida preşedintelui ţării Igor Dodon. Participanții s-au adunat în preajma Arcului de Triumf, de unde au pornit în coloană spre Complexul Memorial Eternitate, purtând în mâini portretele eroilor care au luptat în război.

Sărbătoarea va culmina cu un concert festiv, organizat sub egida şefului statului, care va începe la ora 19:00, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău. Vor participa interpreții din Moldova Nelly Ciobanu, Olia Tira, Natalia Gordienco, formațiile „DoReDos” și „SunStroke Project”, care vor interpreta împreună cu orchestra prezidențială melodii ale anilor de război. Invitată specială a concertului va fi vedeta estradei ruse, Valeria.

Sărbătoarea se va încheia cu un spectacol de focuri de artificii.

Fluxul de știri
0