Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon pentru Sputnik: Ziua Victoriei este foarte importantă pentru Moldova

© SputnikIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Igor Dodon într-un scurt interviu pentru Sputnik: Suntem datori să păstrăm memoria celor care și-au dat viața în luptele pentru Marea Victorie.

CHIȘINĂU, 9 mai – Sputnik. Nimeni nu va reuși să rescrie istoria Marelui Război pentru Apărarea Patriei, a declarat președintele țării, Igor Dodon, într-un scurt interviu acordat reporterului Sputnik Moldova în timp ce participa la Marșul Victoriei și acțiunea ”Regimentul Nemuritor”.

Празднование Дня Победы в Кишиневе - Sputnik Moldova
Societate
Marșul Victoriei și ”Regimentul Nemuritor” au început la Chișinău

Sute de oameni participă, la Chișinău, la Marșul Victoriei dedicat celor 74 de ani de la Victoriei asupra fascismului în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Acțiunea a început în Piața Marii Adunări Naționale și se va încheia la Complexul Memorial ”Eternitate”.

Șeful statului a declarat pentru Sputnik că Ziua Victoriei este foarte importantă pentru țara noastră, deoarece în acest an marcăm 75 de ani de la eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă. Președintele a amintit că acest eveniment istoric va fi marcat prin mai multe acțiuni.  

Potrivit lui Dodon, generația de astăzi și viitoare este datoare să cinstească  eroismul și sacrificiul veteranilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei şi să păsteze memoria celor care și-au dat viața în luptele pentru Marea Victorie.

Fluxul de știri
0