Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: Faptele eroice ale ostașilor Victoriei nu vor fi uitate de generațiile viitoare

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaPreședintele Federației Ruse, Vladimir Putin, la parada militară consacrată celei de a 74-a aniversări a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, la parada militară consacrată celei de a 74-a aniversări a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei - Sputnik Moldova
Abonare
Rusia nu va uita niciodată vitejia și sacrificiul ostașilor care au luptat în Marele Război pentru Apărarea Patriei, a declarat președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, în cuvântul rostit la Parada Victoriei din Piața Roșie.

CHIȘINĂU, 9 mai – Sputnik. Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a participat la sărbătorirea Zilei Victoriei la Moscova, subliniind că data de 9 mai apropie între ele toate generațiile, toate popoarele ai căror strămoși au luptat pentru un viitor pașnic.

Putin a menționat că Rusia păstrează cu sfințenie amintirea ostașilor Victoriei.

„Poporul nostru știe ce înseamnă războiul. Acesta a adus în fiecare familie durere, suferințe imense. Noi nu am uitat nimic, ținem minte totul și cinstim cu sfințenie memoria ostașilor Victoriei. Anume în memoria lor au loc paradele noastre militare, salvele focurilor de artificii și pășesc coloanele „Regimentului Nemuritor”, a subliniat președintele Rusiei.

Празднование Дня Победы в Кишиневе Посол России в Молдове Олег Васнецов - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ambasadorul Rusiei i-a felicitat pe veterani și locuitorii Moldovei cu prilejul Victoriei

Putin a menționat că în această zi este greu să-ți ascunzi emoțiile. Faptele eroice ale soldaților nu vor fi date uitării niciodată de generațiile viitoare.

„Astăzi noi nu ne ascundem emoțiile. Aceste sentimente sincere unesc astăzi întreaga Rusie. Noi ne mândrim cu solidaritatea noastră, suntem bucuroși că nepoții și copiii ne sunt alături, că le putem transmite amintirea sfântă despre faptele eroice ale părinților și bunicilor noștri. Și să fim siguri că eroismul lor, victoriile lor vor dăinui peste ani. Slavă poporului biruitor. Vă felicit cu prilejul Zilei Victoriei!”, a spus Putin, după care mulțimea din Piața Roșie a scandat de trei ori „Ura!”

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0