Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ambasadorul Rusiei i-a felicitat pe veterani și locuitorii Moldovei cu prilejul Victoriei

© Sputnik / OsmatescoПразднование Дня Победы в Кишиневе Посол России в Молдове Олег Васнецов
Празднование Дня Победы в Кишиневе Посол России в Молдове Олег Васнецов - Sputnik Moldova
Abonare
Ambasadorul Rusiei în Moldova a depus flori la Complexul Memorial ”Eternitate”.

CHIȘINĂU, 9 mai – Sputnik. Ambasadorul Rusiei în Moldova, Oleg Vasnețov, i-a felicitat pe veterani și pe toți locuitorii Moldovei cu prilejul Zilei Victoriei.

© Sputnik / OsmatescoAmbasadorul Rusiei în Moldova a depus flori la Complexul Memorial ”Eternitate”
Ambasadorul Rusiei i-a felicitat pe veterani și locuitorii Moldovei cu prilejul Victoriei - Sputnik Moldova
Ambasadorul Rusiei în Moldova a depus flori la Complexul Memorial ”Eternitate”

Diplomatul le-a mulțumit veteranilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei pentru Victorie, pentru viața pașnică. El i-a felicitat pe locuitorii Moldovei ci prilejul acestei mari sărbători.

Мемориальный Комплекс Вечность - Sputnik Moldova
Societate
Moldova sărbătoreşte astăzi Ziua Victoriei: Programul detaliat al acţiunilor

Anterior, Vasnețov a declarat într-un mesaj de felicitare publicat de redacția Sputnik că data de 9 mai 1945 este o dată sfântă pentru popoarele fostelor republici sovietice.

”Cetățenii Rusiei și ai Moldovei sunt uniți prin respectul lor față de ostașii curajoși care au luptat cu „ciuma cafenie” și care au făurit Marea Victorie. Cu 74 de ani în urmă, străbunii noștri, luptând în front comun, au salvat omenirea de fascism”, a menționat diplomatul rus.

El a subliniat că pentru Republica Moldova acest an este deosebit: ”cu 75 de ani în urmă pământul moldav a fost eliberat de sub ocupația fascistă”.

”Păstrarea cu sfințenie a amintirii despre eroismul anilor de război este o datorie sfântă a noastră în numele adevărului istoric și în perspectiva viitorului pașnic al urmașilor”, a conchis ambasadorul Rusiei.

Fluxul de știri
0