Cel mai puternic cutremur din ultimele luni: Există mai multe semne de întrebare

© AP Photo / Achmad IbrahimСейсмограф
Сейсмограф - Sputnik Moldova
Abonare
Este cel mai puternic seism înregistrat în zonă în ultimele șapte luni - sunt două aspecte care ridică semne de întrebare.

BUCUREȘTI, 9 mai - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului transmite că ieri noapte, 8 mai, la orele 22:51:27 a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 4 grade pe scara Richter.

Сейсмограф - Sputnik Moldova
Societate
Seismolog român: Vom avea mai multe cutremure mari în Vrancea

Epicentrul seismului a fost în Marea Neagră, la o adâncime de 30 de kilometri.

Sunt două aspecte care ridică semne de întrebare: este cel mai puternic seism înregistrat în zonă în ultimele șapte luni. A doua – practic la aceeași latitudine, în zona Mării Negre – Bulgaria de Est au avut loc multe seisme în ultimele două luni, mai ales în aprilie.

Deci, apare o problemă: poate fi vorba de o falie care se activează și vom avea parte de cutremure din acea zonă? Este doar o ipoteză, nu o atenționare – și în nici un caz o alarmă.

Cutremurele care au loc în România și sunt resimțite și în țara noastră sunt cele care au loc în zona seismică Vrancea. Cel mai puternic cutremur din acest an a avut loc în această zonă pe 9 ianuarie, acesta a avut magnitudinea de 4,4 pe Richter.

Anterior, directorul Institutului român pentru Fizica Pământului, Mircea Radulian, a lansat cel mai grav avertisment din ultimii ani cu privire la eventualitatea unor mari cutremure în Vrance.

Radulian susține că, într-un viitor mai apropiat sau mai îndepărtat, România va fi zguduită de ”o grupare de cutremure mari”.

Fluxul de știri
0