Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În ajunul Zilei Victoriei, Igor Dodon i-a trimis un mesaj de felicitare lui Vladimir Putin

© Sputnik / Алексей Никольский / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ - Верховный главнокомандующий вооружёнными силами РФ Владимир Путин и президент Молдавии Игорь Додон (второй слева) на военном параде в ознаменование 72-й годовщины Победы в Великой Отечественной войне 1941–1945 годов на Красной площади в Москве.
Президент РФ - Верховный главнокомандующий вооружёнными силами РФ Владимир Путин и президент Молдавии Игорь Додон (второй слева) на военном параде в ознаменование 72-й годовщины Победы в Великой Отечественной войне 1941–1945 годов на Красной площади в Москве. - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova l-a felicitat pe șeful statului rus cu ocazia Victoriei asupra fascismului în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

CHIȘINĂU, 8 mai – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, i-a transmis un mesaj de felicitare omologului său rus, Vladimir Putin, cu ocazia marcării a 74 de ani de la Victoria asupra fascismului în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

Кишиневцы чествовали ветеранов ВОВ - Sputnik Moldova
Societate
9 mai – Ziua Victoriei: Veteranii vor primi un ajutor unic de 10 mii de lei

Șeful statului aduce un omagiu tuturor celor care au trecut prin cruzimea și ororile războiului timp de 1418 zile.

”Ne închinăm cu smerenie în fața memoriei celor căzuți în luptă cu dușmanul viclean, aducând nemărginite mulțumiri tuturor veteranilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei, care au salvat lumea de obscurantismul fascist, pentru curajul și eroismul lor fără seamăn de care au dat dovadă pe câmpurile de luptă, în detașamentele de partizani și în spatele inamicului, și pentru încrederea lor neclintită în Patria lor”, se spune în mesaj.

Igor Dodon amintește că Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei este ”izbânda unui popor unit și bine închegat care, în fața teribilei amenințări cu nimicirea, adunându-și toate puterile și voința, a ținut piept, prin sacrificii și suferințe enorme, pentru a da ripostă agresorului și a elibera nu numai propria-i țară, dar și multe state din Europa”.

”Din păcate, lecțiile celui de-al Doilea Război Mondial nu au fost învățate de toți. În zilele noastre, când în multe țări istoria războiului este falsificată de dragul conjuncturii politice, iar evenimentele din acei ani sunt puternic denaturate, este mai important ca oricând ca adevărul despre război să fie transmis din generație în generație”, se spune în telegrama de felicitare a șefului statului adresată lui Vladimir Putin.

Președintele Republicii Moldova i-a urat omologului său de la Moscova, poporului rus și tuturor veteranilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei un cer pașnic, unitate, concordie, mult bine și prosperare.

Fluxul de știri
0