Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

9 mai – Ziua Victoriei: Veteranii vor primi un ajutor unic de 10 mii de lei

© Sputnik / Yana ZaharovaКишиневцы чествовали ветеранов ВОВ
Кишиневцы чествовали ветеранов ВОВ - Sputnik Moldova
Abonare
Banii vor fi alocați, începând de astăzi, 8 mai, prin intermediul oficiilor teritoriale ale întreprinderii ”Poșta Moldovei”. În total, de acest ajutor vor beneficia 1253 de persoane.

CHIȘINĂU, 8 mai – Sputnik. În ajunul Zilei Victoriei, veteranii celui de-Al Doilea Război Mondial, persoanele care au obținut grad de invaliditate în urma participării la cea de-a doua conflagrație mondială și urmașii acestora vor primi de la stat o indemnizație unică care va varia de la 1000 la 10.000 de lei. În total, potrivit datelor prezentate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, de ajutorul material unic vor beneficia 1253 de  persoane.

Акция Бессмертный полк в Кишиневе  - Sputnik Moldova
Societate
Ziua de 9 mai în Moldova va fi marcată printr-un Marș al Victoriei

Ajutorul material va fi acordat participanților, precum și persoanelor cu dizabilități în urma războiului mondial, persoanele care au fost încadrate în grad de dizabilitate în urma rănirii, contuziei, schilodirii, în cuantum de 10.000 de lei.

Persoanelor asimilate participanților la cea de-a doua conflagrație mindială vor primi câte 5000 de lei, iar soții supraviețuitori ai participanților – câte 1000 de lei.

”Ajutoarele materiale vor fi oferite din mijloacele financiare ale Fondului de susținere a populației, în sumă de 5.562.000 lei”, potrivit unei note informative a MSMPS.

Banii vor fi alocați, începând de astăzi, 8 mai, prin intermediul oficiilor teritoriale ale întreprinderii ”Poșta Moldovei”.

Fluxul de știri
0