Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Unui jurnalist rus i-a fost interzisă pentru cinci ani intrarea în Moldova

© Sputnik / Rodion ProcaControl Vamal aeroport
Control Vamal aeroport - Sputnik Moldova
Abonare
După cum s-a dovedit, jurnalistul a fost inclus în lista neagră a persoanelor cărora le este interzisă intrarea pe teritoriul Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 21 ian — Sputnik. Corespondentului Companiei Ruse de Stat de Televiziune și Radio (CRSTR), Alecsandr Balițki, i-a fost interzisă pentru cinci ani intrarea pe teritoriul Moldovei, relatează joi site-ul vesti.ru (CRSTR). Sursa concretizează că serviciile speciale nu și-au explicat acțiunile, ştiindu-se doar că jurnalistul se află pe lista neagră.

Панорама города - Sputnik Moldova
Rusia
MAE al Rusiei a comentat expulzarea jurnaliștilor ruşi din Moldova

După cum transmite canalul de televiziune "Rossia 1", în timpul controlului de pașapoarte, la fiecare ghişeu, în afara ofițerului de la poliția de frontieră se mai află și un reprezentant al SIS — serviciul de informație din Moldova, care confruntă datele din pașaport cu baza lor de date. Astfel, s-a clarificat că Balițki are interdicţie de intrare pentru cinci ani.

"Anterior, colegii noștri, dar şi eu, am mai fost expulzați deja din Chișinău, însă incidentul care a avut loc acum relevă încă o dată dorința Chișinăului oficial de a opri la maximum fluxul informațional sau, cel puțin, de a-l ţine sub contro,l pe fundalul acelor proteste de amploare și a crizei de putere, care continuă aici deja de câteva luni", a spus jurnalistul.

Miercuri, la Chișinău, au început proteste în masă ale opoziției care au вупутукфе în dezordini. Opoziția se pronunță învestirii Guvernului în frunte cu democratul Pavel Filip.

Moldova a intrat în anul 2016 fără guvern, pe fundalul unei profunde crize politice. Cabinetul de miniștri condus de liberal-democratul Valeriu Streleț a fost demis la 29 octombrie 2015. Formarea noului guvern are loc pe fundalul acțiunilor de protest ale opoziției.

Fluxul de știri
0